Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


Lees hier over de doldwaze belevenissen van de twee Nederlandse eigenaren van een Vakantiehuis Bed & Breakfast in Italie, Villa I Due Padroni.

Hilarische verhalen over het echte authentieke Italiaanse leven, over eten, kooklessen, Berlusconi en andere ongemakken in de mooie maar onbekende Oltrepo Pavese, het Toscane van Noord Italie: een luilekkerland voor wandelaars, wielrenners, luiaards en lekkerbekken.

Onze verhalen zijn verschenen als boek onder de titel Italiaanse Toestanden. Verkrijgbaar als paperback en als ebook.

Er is nu ook een tweede deel, Méér Italiaanse Toestanden!

En een derde deel! Nog Meer Italiaanse Toestanden!

Zie de presentatiepagina voor leesfragmenten en bestelinfo.italie verhalen emigratie ik vertrek--italie verhalen emigratie ik vertrek

maandag 31 mei 2010

Il cane volante


Vliegende%20hond Dat we een hapgrage hond hebben, dat wisten we al. En dat hij wapperende oren heeft ook. Maar dat hij daarmee zou gaan proberen te vliegen ... nee. Toch is dat wat er gisteren tot onze grote schrik gebeurde. De nieuwe gasten arriveerden met hun lieve collie Evy en Thomas zag ons gasten én Evy begroeten, terwijl hij alleen boven was achtergebleven. Dat pikte meneer niet en hij piepte en jankte als een bezetene. De Thomas-padrone1 begaf zich daarom naar boven om de kennismaking van Thomas met Evy en gasten te regelen. Boven gekomen zag hij echter geen Thomas. Was deze nu zó snel langs hem heen geglipt dat hij dat niet eens had gezien??? Naar beneden dan maar weer. Daar boog Thomaspadrone 2 zich inmiddels over onze wolf, de pootjes onderzoekend op letsel. "Hij is naar beneden gesprongen" riep iedereen in koor. Wat??? Dat is toch al gauw van een hoogte van 4 meter ... Gelukkig is de schade beperkt gebleven tot wat schaafwonden. Je maakt wat mee met zo'n wildebras.


IMG_7518 Een dag later is de rust weergekeerd en is Thomas dikke dikke vrienden met Evy geworden. Ze spelen en dollen uren op het grote terras, terwijl padroni en gasten (Belgen) zich wijden aan love life and the universe ... We hebben een astronauten-hond!

5 opmerkingen:

 1. Waarmee maar weer eens is vastgesteld dat Belgen garant staan voor gezelligheid én sensatie. Misschien moet Thomas eens op herhalings-puppycursus? En wat een mooie collie is dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja... daar kan zelfs het woeste weekend van bitch niet tegenop. Vliegende hond! Kom ik aan met mijn pianist.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thomas Leeflang gaat zo maar niet dood, is het geen engeltje?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. It runs in the family! Gabber heeft ook al 3 keer een poging tot "Hello Houston we have a liftoff" gedaan en is inmiddels twee hoektanden kwijt ;-)) Dat weerhoud hem niet dagelijks langs de randjes van de afgrond te lopen........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat moet die reclame daar linksbovenaan het blog?

  "Daten met singles?"

  Ik koop alleen maar singles!

  BeantwoordenVerwijderen