Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


Lees hier over de doldwaze belevenissen van de twee Nederlandse eigenaren van een Vakantiehuis Bed & Breakfast in Italie, Villa I Due Padroni.

Hilarische verhalen over het echte authentieke Italiaanse leven, over eten, kooklessen, Berlusconi en andere ongemakken in de mooie maar onbekende Oltrepo Pavese, het Toscane van Noord Italie: een luilekkerland voor wandelaars, wielrenners, luiaards en lekkerbekken.

Onze verhalen zijn verschenen als boek onder de titel Italiaanse Toestanden. Verkrijgbaar als paperback en als ebook.

Er is nu ook een tweede deel, Méér Italiaanse Toestanden!

En een derde deel! Nog Meer Italiaanse Toestanden!

Zie de presentatiepagina voor leesfragmenten en bestelinfo.italie verhalen emigratie ik vertrek--italie verhalen emigratie ik vertrek

maandag 10 mei 2010

Montalbo

Img_7355 Op een zonnige zondagmiddag besluit je (te laat om nog ergens echt naar toe te gaan) toch maar een ritje te gaan maken. Je strandt in een onooglijk dorpje, moet wachten op het passeren van een lokale wielrenwedstrijd en besluit in het altijd binnen handbereik gelegen barretje wat te gaan drinken en lunchen. Heerlijke focaccia! Als de wielrennerij voorbij is, sukkel je verder en passeert een klein, maar zo te zien eeuwenoud gehucht. Montalbo(?). Even langs dat kasteeltje met torentje rijden. Het blijkt privébezit, maar de poort staat open, dus ... En zo snuif je weer eens wat bijzondere cultuur op. Prachtig sfeervol gebouw, schitterende uitzichten. Zomaar, op een zondagmiddag. Niets gedaan, niets gepland, toch leuk.
Img_7357 Img_7360  Img_7361Img_7363Img_7364Img_7369   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten