Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


Lees hier over de doldwaze belevenissen van de twee Nederlandse eigenaren van een Vakantiehuis Bed & Breakfast in Italie, Villa I Due Padroni.

Hilarische verhalen over het echte authentieke Italiaanse leven, over eten, kooklessen, Berlusconi en andere ongemakken in de mooie maar onbekende Oltrepo Pavese, het Toscane van Noord Italie: een luilekkerland voor wandelaars, wielrenners, luiaards en lekkerbekken.

Onze verhalen zijn verschenen als boek onder de titel Italiaanse Toestanden. Verkrijgbaar als paperback en als ebook.

Er is nu ook een tweede deel, Méér Italiaanse Toestanden!

En een derde deel! Nog Meer Italiaanse Toestanden!

Zie de presentatiepagina voor leesfragmenten en bestelinfo.italie verhalen emigratie ik vertrek--italie verhalen emigratie ik vertrek

zondag 26 juli 2009

Pieno

Dsc_0970De Villa zit vol! Vol met familie (alwéér?) en met gasten. Een paar dagen geleden belde er een nieuwe kandidaat voor het appartement, en nu deze geboekt heeft zitten de padroni van eind juli tot begin september vol (op een paar snipperdaagjes na). Het loopt dus, na een trage start, best lekker.
Ook is er weer familiebezoek. Cis en Chris zijn weggeregend en -gerend uit Tsjechië en dus maar (via een  pianistieke tussenstop aan het Gardameer) naar het immer warme en zonnige padroni-verblijf afgedaald. Waar het immer zonnig en warm is! Zodanig zelfs dat het zwembad overuren maakt. Het gras groeit gestaag, op die plekken waar Saar geen graafactie begonnen is tenminste. Dsc_0973  De tegelrand en het tegelpad groeien ook gestaag, dankzij de onvermoeibare stratenmaker-padrone en stratenmakerpadronebroer. Het lijken wel vaklui! De groenvingerpadrone heeft maar weer eens planten aangeschaft en aan de rand van het zwembad gepoot. Hypericum dit keer: een leuke geelbloemige bodembedekkert.  Nu de blauwe Kangoo er weer is, kunnen we ook weer groot gaan inslaan: laurierstruiken voor achter het zwembad. Laatste idee: zucchini ofwel courgettes planten op de helling langs het zwembad. Het blijkt een prachige plant met mooie bloemen en bladeren en er komen nog lekkere zucchini aan ook! Het planten zal net als het tegelen tot het nodige zweetvergieten leiden, maar dat maakt niet uit. Het water is geduldig!Hypericum_calycinum_fl2 Zucchine2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten