Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


Lees hier over de doldwaze belevenissen van de twee Nederlandse eigenaren van een Vakantiehuis Bed & Breakfast in Italie, Villa I Due Padroni.

Hilarische verhalen over het echte authentieke Italiaanse leven, over eten, kooklessen, Berlusconi en andere ongemakken in de mooie maar onbekende Oltrepo Pavese, het Toscane van Noord Italie: een luilekkerland voor wandelaars, wielrenners, luiaards en lekkerbekken.

Onze verhalen zijn verschenen als boek onder de titel Italiaanse Toestanden. Verkrijgbaar als paperback en als ebook.

Er is nu ook een tweede deel, Méér Italiaanse Toestanden!

En een derde deel! Nog Meer Italiaanse Toestanden!

Zie de presentatiepagina voor leesfragmenten en bestelinfo.italie verhalen emigratie ik vertrek--italie verhalen emigratie ik vertrek

vrijdag 10 juli 2009

Il primo tuffo

Eindelijk was het zover. Nadat de kraan zowat een hele dag had opengestaan, was het niveu in het zwembad tot onder heuphoogte gestegen. Er kon gepoedeld worden. Al verschillende keren hadden Mariano en z’n mannen al gezegd dat we een duik moesten  Img_4458Img_4473 nemen. Dus toen de blogpadrone (in zwembroek) terugkwam van zijn dagelijke bezoekje aan het openbare zwembad in Santa Maria, waar hij  ter versteviging van de rugspieren zijn baantjes trekt, moest het er van komen. De eerste duik in het eigen zwembad. Weliswaar nog niet af; alle apparatuur moet nog aangesloten worden, het moet nog verder ingebed worden in ‘cemento magro’ en aarde, maar toch: de kop is er af. Er kan met een beetje moeite (hoe voorkom ik dat er zand en rotzooi mee het water in gaat!) gepoedeld worden naast de cementmolen.Van dit alles waren de dames die we dezer dagen op bezoek hebben, geen getuige. Die waren vanmorgen op pad naar Santa Maria om op het terras van onze Gezusters, café Central uiteindelijk een lekkere cappuccino of iets dergelijks te nemen. Gistermiddag kwamen Ruth, Img_4460Img_4468Marjan en Anneke luid toeterend het erf op rijden. Daarna natuurlijk meteen bijpraten op het grote terras met een feestelijk glas Pinot Nero rosato. Het was amper te merken dat we elkaar al meer dan een jaar niet hadden gezien! ’s Avonds, vaste stek, natuurlijk in de Menhir gegeten. De baas kon weer heerlijk z’n gang geen. Niks menu, Hij zet gewoon naar eigen inzicht wat schalen met lekkere frutti di mare op tafel en smikkelen maar. Op zijn advies ook een Sardijne tagliatelle met ragú, en als dolce een tirami su. Het blijft een toptent met allemaal lekkere smakies (Herman, waar ben je?)Eigenlijk wilden we de dames a. s. zaterdag ook nog met Leda’s kookkunst kennis laten maken. Maar dat zit er jammer genoeg niet in. Leda en Nando zijn op vakantie, in Sardinië. Ook niet slecht, maar jammer voor onze gasten.

3 opmerkingen:

 1. De beentjes zijn verleidelijk, maar waarom het neusje zo angstig toegeknepen. En waar blijven de foto's van de zwembad-orgie? Dat geile spetters. Gabbertje 2

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag geile spetters bedoelde ik. Type fout!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de andere familie10 juli 2009 om 23:35

  Het begint nu echt op een heerlijk vakantie appartement te lijken. Ga er gauw weer reclame voor maken. Ideaal zo'n lekker stekkie in Italie. Groetjes aan de dames. Jammer, dat ze nu de kookkunsten van Leda moeten missen. Kunnen ze nog eens komen. Wij komen zeker weer. Wanneer? Dat horen jullie nog wel.

  BeantwoordenVerwijderen