Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


Lees hier over de doldwaze belevenissen van de twee Nederlandse eigenaren van een Vakantiehuis Bed & Breakfast in Italie, Villa I Due Padroni.

Hilarische verhalen over het echte authentieke Italiaanse leven, over eten, kooklessen, Berlusconi en andere ongemakken in de mooie maar onbekende Oltrepo Pavese, het Toscane van Noord Italie: een luilekkerland voor wandelaars, wielrenners, luiaards en lekkerbekken.

Onze verhalen zijn verschenen als boek onder de titel Italiaanse Toestanden. Verkrijgbaar als paperback en als ebook.

Er is nu ook een tweede deel, Méér Italiaanse Toestanden!

En een derde deel! Nog Meer Italiaanse Toestanden!

Zie de presentatiepagina voor leesfragmenten en bestelinfo.italie verhalen emigratie ik vertrek--italie verhalen emigratie ik vertrek

woensdag 8 juli 2009

Ad un tratto

Img_4452Img_4456   En toen, nadat ik terugkwam van een wandelingetje met Saar, stond ie er opeens: het zwembad. Dat wil zeggen de stalen wand. maar daardoor werden vorm, omvang en diepte van het bad meteen duidelijk. En zoveel werk is het nu toch ook niet meer .. toch?
De mannen van Torti hadden het, na weer een dag betondraaien en storten, op hun heupen gekregen en hadden na de uitleg van Nico wat de volgende stappen zouden zijn, meteen het initiatief genomen. Kom met die stalen wand, we zetten m er meteen in! Zo gezegd zo gedaan. Hoera!
Het enige vreemde is nu wel dat door de betonmuur van Torti je je afvraagt of we niet meteen rondom muren hadden kunnen laten maken en de bak hadden kunnen betegelen: dat was dan ook een zwembad geweest. Nou ja, nu kunnen we zeggen dat het geheel "is voorbereid" op een nog robuuster en groter zwembad. Nog een paar dagen en dan kunnen we ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten