Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


Lees hier over de doldwaze belevenissen van de twee Nederlandse eigenaren van een Vakantiehuis Bed & Breakfast in Italie, Villa I Due Padroni.

Hilarische verhalen over het echte authentieke Italiaanse leven, over eten, kooklessen, Berlusconi en andere ongemakken in de mooie maar onbekende Oltrepo Pavese, het Toscane van Noord Italie: een luilekkerland voor wandelaars, wielrenners, luiaards en lekkerbekken.

Onze verhalen zijn verschenen als boek onder de titel Italiaanse Toestanden. Verkrijgbaar als paperback en als ebook.

Er is nu ook een tweede deel, Méér Italiaanse Toestanden!

En een derde deel! Nog Meer Italiaanse Toestanden!

Zie de presentatiepagina voor leesfragmenten en bestelinfo.italie verhalen emigratie ik vertrek--italie verhalen emigratie ik vertrek

vrijdag 21 november 2008

Le finestre

Img_1317Img_1326Img_1332Img_1341   Wat dat betekent moge jullie inmiddels duidelijk zijn! Eindelijk eindelijk is het vandaag dan toch gelukt om de ramen dicht te krijgen. Een hoeraatje voor de smid! “Si chiude prima dell’inverno!”, “Nog voor de winter sluiten graag!”, riep ik bijna 6 weken geleden tegen Torti, toen hij op het punt stond de gaten te gaan hakken in de muren boven. Daar moest hij toen om lachen, de oude baas, hij vond mij maar een grappenmaker. En het moet inderdaad gezegd, vandaag, een dag of drie vóórdat de winter in gaat vallen (dinsdag sneeuw, temperaturen onder nul), heeft Torti de gaten weer gedicht. Italy5 De 8 tot 10 dagen die hij ons toen in het vooruitzicht stelde zijn er bijna 40 geworden. Pfffffff.
Nu kunnen we boven puin gaan ruimen, schoonmaken, witten en schilderen zodat het weer een beetje leefbaar wordt. De keuken zal nu donderdag geïnstalleerd worden (als de tegelaar maandag komt en de elektricien dinsdag/woensdag eindelijk eens iets gaat doen) en dan is het nog even wachten op het marmeren werkblad en dan en dan en dan … kunnen we boven echt léven! Het werd tijd want het bivakkeren in de keuken gaat op den duur wel vervelen. Img_1335  Zelfs Saar wordt het zat en wil óók gaan interneppen: chatten met andere hondjes, vieze filmpjes over hondebrokjes bekijken, enzovoorts.
Buiten is er drie dagen vrijwel niet gewerkt (daarom was het weer even stil op de blog), want men kan niet verder met de bekisting zolang de balkonvloertjes niet op de steunbalken zijn gehesen. En hoewel Torti het daar in week 1 al met ons over heeft gehad (“Viene il gru”, dan komt de hijskraan), is hij kennelijk toch te laat geweest met bestellen. Over de planningsvaardigheden van onze aannemer hebben we onderhand toch wat twijfels gekregen … Img_1337_2Hij lijkt niet verder te kijken dan zijn neus lang is, geheel in lijn met de algemene cultuur hier.   Toch schijnt hij zich geen zorgen te maken over de voortgang. Het betonstorten schijnt ook bij vrieskou voort te kunnen, ze gooien er gewoon wat antivries bij, beweert Torti. Is dit een grap? Hopelijk zijn er onder onze lezers een paar deskundigen die hier een wijs woord over kunnen zeggen misschien (de kluslijn uit Friesland bijvoorbeeld)? Wij gaan het vanavond in ieder geval even vieren, bij ónze buurman, in Crocetta.

1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd. Zal het nu niet te warm worden met alle gaten dicht.
    Raak er maar niet te veel aan gewend, want er moeten toch nog meer gaten gehakt worden?

    BeantwoordenVerwijderen