Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


Lees hier over de doldwaze belevenissen van de twee Nederlandse eigenaren van een Vakantiehuis Bed & Breakfast in Italie, Villa I Due Padroni.

Hilarische verhalen over het echte authentieke Italiaanse leven, over eten, kooklessen, Berlusconi en andere ongemakken in de mooie maar onbekende Oltrepo Pavese, het Toscane van Noord Italie: een luilekkerland voor wandelaars, wielrenners, luiaards en lekkerbekken.

Onze verhalen zijn verschenen als boek onder de titel Italiaanse Toestanden. Verkrijgbaar als paperback en als ebook.

Er is nu ook een tweede deel, Méér Italiaanse Toestanden!

En een derde deel! Nog Meer Italiaanse Toestanden!

Zie de presentatiepagina voor leesfragmenten en bestelinfo.italie verhalen emigratie ik vertrek--italie verhalen emigratie ik vertrek

zaterdag 22 november 2008

I marmi

Img_1343Img_1346 Img_1347 Img_1356 Img_1358 Img_1361 Img_1364 Img_1368 Img_1370 Img_1376 Het lijkt me dat de beelden boekdelen spreken: het marmeren vloertje van het eerste balkon is vandaag geplaatst! Nog een hele klus, zoals jullie kunnen zien. Tot op het laatste moment werd er nog in de muur gehakt om de zaak passend te krijgen. Met de hand werd de zware plaat tenslotte in de sleuf geschoven en we konden er meteen op staan (het zijn trouwens twee in elkaar passende platen,op de foto zie je alleen dat de eerste helft geplaatst wordt). Wel voorzichtig zijn natuurlijk, want er is nog geen balustrade. Als we niet uitkijken vergaat het ons als Icarus, volgens Torti, die vandaag in een jolige bui was. Maandagmiddag gaan ze het marmer voor het tweede balkon plaatsen. Het uitzicht vanaf ons balkonnetje was nu al spectaculair, waarbij het heldere weer meehielp. Img_1383  Maar vooral de opening van de muur in de toekomstige studeerkamer blijkt nu al een groot succes: het uitzicht (ook vanuit de woonkamer te zien) op Lirio, is adembenemend. Ook het veelkleurige ondergaan van de zon is door het nieuwe raam prachtig te volgen. Lirio is overigens de geboorteplaats van Torti en we kijken recht op zijn ouderlijk huis. Dat wordt zwaaien!

1 opmerking:

  1. Wat deftig! Marmeren balkons... Kunnen jullie echt op stand van het uitzicht genieten!

    BeantwoordenVerwijderen