Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


Lees hier over de doldwaze belevenissen van de twee Nederlandse eigenaren van een Vakantiehuis Bed & Breakfast in Italie, Villa I Due Padroni.

Hilarische verhalen over het echte authentieke Italiaanse leven, over eten, kooklessen, Berlusconi en andere ongemakken in de mooie maar onbekende Oltrepo Pavese, het Toscane van Noord Italie: een luilekkerland voor wandelaars, wielrenners, luiaards en lekkerbekken.

Onze verhalen zijn verschenen als boek onder de titel Italiaanse Toestanden. Verkrijgbaar als paperback en als ebook.

Er is nu ook een tweede deel, Méér Italiaanse Toestanden!

En een derde deel! Nog Meer Italiaanse Toestanden!

Zie de presentatiepagina voor leesfragmenten en bestelinfo.italie verhalen emigratie ik vertrek--italie verhalen emigratie ik vertrek

donderdag 16 oktober 2008

la chimica

Img_0822Img_0824Img_0829   Img_0827 Img_0828                                                              Vandaag wat minder foto's. Niet omdat onze mannen minder hard gewerkt zouden hebben (ze waren er al om kwart voor acht), maar het resultaat is gewoon wat minder zichtbaar: het tweede gat, studeerkamer, helemaal geopend; een rand van de oprit weggedrild zodat daar de muur kan worden gefundeerd; een boom omgezaagd (de laatste robinia) om te voorkomen dat deze met zijn wortels de nieuwe muur gaat verzieken; in de opening voor de nieuwe deur naar de cantina een wapening en omlijsting aangebracht. Dat laatste gebeurde met een soort pasta waarmee je dus ijzer in beton vastlijmt, la chimica. Vanuit de keuken had ik al hard geschreeuw gehoord, la chimica la chimica!!, en ik dacht dat ze op zijn minst op een milieu-tijdbom waren gestuit, of ergens gigantisch ruzie over hadden (even geen chemie?). Maar nee, er moest la chimica gehaald worden, om de ijzerdraden vast te plakken. Torti ging het even halen in zijn vrachtwagen. Appt2  Wij werken ondertussen druk aan de inhoud van de website: korter, krachtiger en met meer beeld dan woord. Bijvoorbeeld met een plattegrondje van het huurappartement. Morgen wordt het druk: de ingegnere komt langs, de loodgieter, de smid, de electriciën. Vroeg en gezond weer op!

2 opmerkingen:

  1. Zo, dat gaat voortvarend. Het fijn stof zal wel door het hele huis zitten. (die gedachte krijg je als huisvrouw.) Ik weet het nog van eerdere verbouwingen aan ons huis. Zodra het slopen is gebeurd en de opbouw gaat beginnen is ook het fijn stof minder. Hoop het binnekort toch eens te kunnen bekijken. Nu eerst een vakantie in ons eigen kikkerlandje.

    BeantwoordenVerwijderen