Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


donderdag 17 januari 2008

Interne zaken

Hpim3318web_1Hpim3311web_2 Vandaag een fotoreportage van twee van onze talentvolste beeldverslaggevers, padrone1 en padrone 2, gewijd aan het interieur van het huis in Montecalvo. Dit op aandringen van een paar van onze meest luidruchtige meelezers. Veel plezier!   



                                                                                                                                                                                                       



Hpim2752Hpim3315web   We beginnen bij het begin, dwz dat het hier begint: de ingang van het huis bevindt zich bij de ingang, zoals jullie al weten, oplettend als jullie zijn! Wanneer men hier entreert, komt men binnen en bevindt men zich ín het huis en niet meer daarbuiten (heen en weer heen en weer). Je ziet dan dus een gang (behalve mensen met tunnelzicht, die zien wat ze altijd al zien en herkennen dit niet als een gang).



Hpim2755Hpim2754Hpim3314webHpim3338web    Links van deze gang bevindt zich de woonkeuken, rechts ervan de verblijfsruimte met gezellige fauteuils. In de woonkeuken staat de koffie gezellig te pruttelen, als je geluk hebt! Het raam gaat waarschijnlijk plaatsmaken voor een deur naar een veranda die om een hoek van het huis heen gaat lopen om uitzicht te bieden op de vallei aan de westkant van het huis.



Hpim3317webHpim3309webHpim3310web Daarna gaat de gang zijn gangbare gang en tref je links het trappenhuis (straks meer) en recht voor je de badkamer.                                                      



                                                                        



Hpim3306webHpim3308Hpim3312web Vóór de badkamer kun je naar links/rechts voor de respectievelijke slaapkamers, niet veel aan te zien want leeg. Wel leuk gedecoreerd. Keer je op je schreden terug, dan zie je gang eens van de andere kant! Soms ligt er een padrone buiten op het bordesrandje te zonnen (soms ook een nog niet blauwe bitch, zie eerder verslag).            



Hpim3303webHpim3301webHpim3275web   Nu gaan we toch echt omhoog, via de trap, die nu heel verrassend, rechts van de gang ligt! We kunnen nog niet naar beneden, maar daar breekt de ingegnere op dit moment zijn hoofd over. Naar boven dus, naar het toekomstige padrone-hol. We komen eerst weer in een gang, met links uitzicht op een badkamer en rechts op alweer een bordes.



Hpim3279webHpim3339web_1Hpim3340web   Het bordes bevat geen zonnende padrone deze keer maar een Maria met kind, hevig aangetast door weer en wind. Hierin zien wij een leuke taak voor het meelezende gabbertje: bedenk wat we met dit leuke nisje kunnen doen, verzin een nieuwe Maria voor ons!                                                               



Hpim3274webHpim3268web   De bovenverdieping bevat aan een kant een grote lege ruimte waar keuken en verblijf moeten komen. We kijken uit op het wijngaardje van de overbuurman, Antonio Vercesi. Op de verdieping moeten nog twee extra ramen komen om de padrone's te verlichten.



Hpim3290webHpim3263webHpim3293webHpim3294web  Aan de andere kant is er een slaapkamer  en nog een verblijfsruimte, nu nog een kinderkamer met bijbehorend behang, waar een toegang tot het balkon met uitzicht op Valle Scuropasso moet worden gerealizeerd.



Hpim3298webHpim3267webHpim3323web  Omdat we alles nu al gezien hebben richten we onze blik op de mooie plavuizen en begeven ons via de trap buiten naar de cantina. Hier moet nog een appartement komen.



Tot zover het verslag van onze verslaggevers!

5 opmerkingen:

  1. De toekomstige gasten hebben tralies voor de ramen?!

    Tip voor het nisje:
    een adelaar...
    met begeleidende tekst "You can checkout any time you like, but you can never leave!"

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, die Madonna zou ik voorlopig maar even laten staan. Wellicht een kaarsje voor branden. En dat allemaal op de goede afloop. Ik zou eerst het religieuze gehalte van de buren checken, alvorens de lokale iconen te gaan slopen! Je weet maar nooit wat je over jezelf afroept. Agrarische instrumenten kunnen behoorlijk scherp zijn, hahaha. Daarna kun je overwegen deze vijftiger jaren maagd een likje te geven (heel pittoresk), naast het toekomstige zwembadje te zetten (ipv tuinkabouter) of te verwerken in het beton van het aan te leggen balkon. De chineese keizer heeft dat volgens overlevering met zijn dochter gedaan in de chineese muur - goed voorbeeld doet goed volgen, zal ik maar zeggen, die muur staat er nog steeds. Alle gekheid op een stokje, wij gaan hier over nadenken. Een nisje is tenslotte een prachtig ding.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ps, wat dachten jullie van St.Nicolaas in amicale omhelzing met St. Stephanus???

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Voor de madonnanis: daar moeten natuurlijk miniaturen van de due padroni beelden uit het logo komen. Hadden jullie zelf kunnen bedenken!
    Verder begin ik toch behoefte te krijgen aan een upload van de plattegronden van dit werkelijk prachtige pand. Of een korte samenvatting van het voorafgaande, uitgebreide, met vrolijke humor en grappige opmerkingen doorspekte relaas over de inrichting van dit monumentale bouwwerk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. beelden van de padrone in de nis: iets te voordehandliggend. beelden van de padrones komen bij de ingang denken we. st nicolaas en st stephanus in omhelzing: dat is echt een aardig campy idee. werk maar eens uit gabbertje! graag een model in papiermaché ...
    maar bithc toch: je had de plattegronden toch al eens gezien? niettemin: we doen een poging. de tralies zijn om te verhinderen dat de gasten zonder te betalen vertrekken.

    BeantwoordenVerwijderen