Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


Lees hier over de doldwaze belevenissen van de twee Nederlandse eigenaren van een Vakantiehuis Bed & Breakfast in Italie, Villa I Due Padroni.

Hilarische verhalen over het echte authentieke Italiaanse leven, over eten, kooklessen, Berlusconi en andere ongemakken in de mooie maar onbekende Oltrepo Pavese, het Toscane van Noord Italie: een luilekkerland voor wandelaars, wielrenners, luiaards en lekkerbekken.

Onze verhalen zijn verschenen als boek onder de titel Italiaanse Toestanden. Verkrijgbaar als paperback en als ebook.

Er is nu ook een tweede deel, Méér Italiaanse Toestanden!

En een derde deel! Nog Meer Italiaanse Toestanden!

Zie de presentatiepagina voor leesfragmenten en bestelinfo.italie verhalen emigratie ik vertrek--italie verhalen emigratie ik vertrek

vrijdag 30 juli 2010

La dolce vita

11.Twee meter petekind uit Nl is gearriveerd, nou ja, niet rechtstreeks uit NL maar druipend uit het Gardameer.


Dit als vervolg op de NL-tsunami van het vorige bericht!


IMG_4601Inmiddels zijn een aantal NL-ers al aardig geacclimatiseerd qua temperatuur, eten en drankinname ... De cena bij Bagarellum was wat dat betreft een goede binnenkomer. De 2 uit NLmet camper bleken met hun woon-slaapvoertuig intussen te zijn opgerukt tot de parkeerplaats naast het restaurant, zodat ze zich rustig laveloos zouden kunnen drinken.


Gisteren hebben de Nederlanders zich vooral onledig gehouden met, lezen luieren, zwembad en boodschappen en was er een speciale kok die ons trakteerde op Spaanse (Spagna) mosselen uit de wok. Heerlijk!


IMG_4595 IMG_4599

2 opmerkingen:

  1. Ben bijna 'incommunicado'. Gaan naar een iets groter meertje n.l. het Ostmeer. Hoop dat dat gezwem tot iets leidt....ik heb zo mijn twijfels. volgens mij zijn jullie nog geen meter dichter bij Lirio ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeps, gesnapt met een breezer en maar roepen dat ik al 10 jaar droog sta...

    BeantwoordenVerwijderen