Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


Lees hier over de doldwaze belevenissen van de twee Nederlandse eigenaren van een Vakantiehuis Bed & Breakfast in Italie, Villa I Due Padroni.

Hilarische verhalen over het echte authentieke Italiaanse leven, over eten, kooklessen, Berlusconi en andere ongemakken in de mooie maar onbekende Oltrepo Pavese, het Toscane van Noord Italie: een luilekkerland voor wandelaars, wielrenners, luiaards en lekkerbekken.

Onze verhalen zijn verschenen als boek onder de titel Italiaanse Toestanden. Verkrijgbaar als paperback en als ebook.

Er is nu ook een tweede deel, Méér Italiaanse Toestanden!

En een derde deel! Nog Meer Italiaanse Toestanden!

Zie de presentatiepagina voor leesfragmenten en bestelinfo.italie verhalen emigratie ik vertrek--italie verhalen emigratie ik vertrek

zaterdag 29 december 2007

Huis te koop!

Vendesi_m_1 We beginnen vandaag maar met het belangrijkste nieuws: ons huis in Nieuwegein staat te koop! Het staat inmiddels op Funda  ( http://www.funda.nl/WoningAanbod/Koop/Detail/Default.aspx?id=ce19f5ff-d00c-4e18-a799-f206ec67621c&objecttype=DetailKoopObject ), dus dan sta je ècht in de etalage hoor. Hans gaat het Te Koop bord in de tuin zetten/spitten, waarvoor dank (denk aan je rug Hans!). En sorry buurtjes, het gaat echt gebeuren! Nu begint het spannende wachten op de eventuele kopers: hoe lang gaat het duren? Een paar maanden zal er toch zeker wel overheen gaan en dus zien jullie ons nog wel voor een (korte) periode terug aan de Kervelgaarde, voor het inpakken en afscheid nemen (sniksnik).
Om de opkomende heimwee én de hardnekkige mist te ontvluchten reden we vandaag maar weer eens de heuvels in: volgens de berichten zou de mist alleen de Po-vlakte aan het oog onttrekken en Dscn0519Dscn0524  Hpim3084zou het daarbuiten stralend weer zijn. En daar zijn we na een weekje witte lucht wel aan toe. Eerst moest er echter een reparatie aan de auto verricht worden want gisteren bleek onze parkeerplaats bij de metrohalte in een buitenwijk van Milaan toch niet helemaal ideaal. Poging tot diefstal met een kapot portiervenster als resultaat. Bijna was onze Miep gejat, want die was eerst onbeheerd achtergebleven in de macchina, maar op het laatst toch nog ontkoppeld en meegenomen naar de stad. Gelukkig hebben ze hier ook Carglass, die/dat je ruit vervangt, gratis, als je de juiste papieren tenminste bij je hebt ...
Hpim3093Tijdens het wachten kochten Cis en Ruben een spellendoos bij de Toys R Us aan de overkant van de drukke mistige autoweg en vond ik eindelijk de door Saar zo node geMISTe tennisballen.
Daarna de Oltrepò in en inderdaad: het werd lichter en lichter en de mist loste op. Wat zeg ik: het werd schitterend, want vanaf de hogere heuvels keek je op de Dscn0538Dscn0534Dscn0561Dscn0553mistige vlakte en zag je in de verte zelfs de Alpen! Ook vanuit ons huis kon het uitzicht eindelijk weer eens in volle glorie bewonderd worden. Onze parenti waren onder de indruk. Cis reed en de net-niet-ontvreemde Miep probeerde haar uit door ons over klei-bekleefde wegen te sturen, wat we telkens weigerden door inversione di marcia te maken. Na een broodje in een café in Santa Maria della Versa keerden we huiswaarts door inmiddels donkere en zeer dikke dichte Dscn0532mist. Cis betoonde zich een waardige autorallye-rijder en bracht ons veilig thuis.

1 opmerking:

  1. Ja, heren, dat krijg je als je met een auto met een buitenlands nummerbord in Milaan gaat shoppen. Dit is kaassie voor de Maffiosie. Maar gelukkig dat er dan toch een Car glass is.

    BeantwoordenVerwijderen