Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


Lees hier over de doldwaze belevenissen van de twee Nederlandse eigenaren van een Vakantiehuis Bed & Breakfast in Italie, Villa I Due Padroni.

Hilarische verhalen over het echte authentieke Italiaanse leven, over eten, kooklessen, Berlusconi en andere ongemakken in de mooie maar onbekende Oltrepo Pavese, het Toscane van Noord Italie: een luilekkerland voor wandelaars, wielrenners, luiaards en lekkerbekken.

Onze verhalen zijn verschenen als boek onder de titel Italiaanse Toestanden. Verkrijgbaar als paperback en als ebook.

Er is nu ook een tweede deel, Méér Italiaanse Toestanden!

En een derde deel! Nog Meer Italiaanse Toestanden!

Zie de presentatiepagina voor leesfragmenten en bestelinfo.italie verhalen emigratie ik vertrek--italie verhalen emigratie ik vertrek

woensdag 30 maart 2011

Bulbi e piastrelle

Een korte update uit de Oltrepò dit keer, over bloembollen en terrastegels ...


De terrastegels, da's een hobby-obsessie van (uiteraard) de terrastegel-padrone! Na weken voorbereiding en de aanschaf van een voordelige set tegeltjes, was het wachten op droog weer en zowaar! Sinds een dag of wat is de padrone op zijn knieen bezig de grauwe betonplaat te veranderen in een prachtig  lichtgeeloranje zitgebeuren. Eerst reparatie van de gaten en afgebrokkelde stukken pleister, daarna het aanbrengen van een (iets minder voordelige) elastische waterdichte laag en sinds gister het echte tegelplakwerk! Vandaag is het grootste terrasdeel gereed gekomen, alleen het voegen moet nog. Een transformatie van jewelste: 10 jaar jonger in 2 dagen, het terras bedoel ik, de padrone oogt 10 jaar ouder in evenzovele dagen. Oordeel zelf:


Foto0363 IMG_5700 IMG_5704 IMG_5706


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Over de bloembollen kunnen we kort zijn: het lijkt hier wel de Keukenhof! Vooral als je steeds dezelfde bollen fotografeerd. (maar er komt nog véél meer).
Foto0365 Foto0367 IMG_5708 IMG_5710


 

4 opmerkingen:

 1. Bitch is zeer diep onder de indruk! Ga zo door, padroontjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet te vroeg de tegeltjes betreden om een indruk achter te laten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik/we ergens eind juni zouden willen komen kan dat dan nog tegeswoordig? Of moeten we ons dan een weg door de poesta hakken en worden we zonder waterpolo uitrusting uit bad gefloten???? Wat gebeurd daar toch allemaal??????

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedenk me net dat de tuin ook voorzichtig betreden moet worden: http://www.youtube.com/watch?v=90JCY0Eh1s4

  BeantwoordenVerwijderen