Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


Lees hier over de doldwaze belevenissen van de twee Nederlandse eigenaren van een Vakantiehuis Bed & Breakfast in Italie, Villa I Due Padroni.

Hilarische verhalen over het echte authentieke Italiaanse leven, over eten, kooklessen, Berlusconi en andere ongemakken in de mooie maar onbekende Oltrepo Pavese, het Toscane van Noord Italie: een luilekkerland voor wandelaars, wielrenners, luiaards en lekkerbekken.

Onze verhalen zijn verschenen als boek onder de titel Italiaanse Toestanden. Verkrijgbaar als paperback en als ebook.

Er is nu ook een tweede deel, Méér Italiaanse Toestanden!

En een derde deel! Nog Meer Italiaanse Toestanden!

Zie de presentatiepagina voor leesfragmenten en bestelinfo.italie verhalen emigratie ik vertrek--italie verhalen emigratie ik vertrek

zaterdag 12 juni 2010

Pronto soccorso

StefSixt De blog-padrone bevindt zich sinds dinsdagavond in NL, zoals misschien nog niet tot iedereen is doorgedrongen, voor een spoed"klus": broer plotseling in ziekenhuis Groningen met ernstige aandoening, waarvoor hij geopereerd zou moeten worden. Er kon wel wat steun en toeverlaat gebruikt worden. Dus vertrok de steun-en-toeverlaat padrone dinsdag overhaast naar het Natte Noorden, na op maandag alles geregeld te hebben: vlucht, huurauto en verblijf in Groningen (B&B uiteraard).


Er waren wel wat obstakels te overwinnen (waar zit het contact van de Smart en hoe start je 'm?), maar uiteindelijk verliep alles op rolletjes. Het vinden van de huurauto was en is geen probleem, zoals uit de foto mag blijken. Ik kan er zo mee naar Zuid Afrika.


Inmiddels is zieke broer geopereerd en in ieder geval van de helse pijnen van de afgelopen weken verlost. Hoe het verder gaat zullen de onderzoeken moeten uitwijzen (10 dagen nagelbijtend wachten). De SOS-padrone kan bijna weer naar het Warme Zuiden. Dit zal waarschijnlijk maandagavond gaan gebeuren, nadat ziek-maar-voorlopig-weer-opgeknapte broeder is thuisgebracht.


Behalve met ziekenbezoek heeft de pseudo-vakantiepadrone zich onledig gehouden met wat gewinkel in de grote stad, hand-en-spandiensten voor moeders in Zwolle (achtertuin opgepimpt), het niet-bezoeken van het Grunninger Museum (dicht) en het verkennen van Zuid-Laren (BB was uit varen). En ook de Bitch, medelesbo van dienst, kwam nog even langs voor steun en gezellig bijpraten. Zij maakte de bijgevoegde foto, waarvoor dank!

5 opmerkingen:

 1. Eenzame Padrone12 juni 2010 om 22:04

  Ja, ja en klus-padrone houdt het fort in het warme zuiden. Die wil ook wel zo'n Smartie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In het diepste geheim heeft de sos-padrone ook nog naar een bij-baantje gezocht als nieuwslezer.
  Hier een sneek preview:
  http://tinyurl.com/37ju6pa
  (geluid goed hard zetten)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bitch vond het erg gezellig om weer even een avondje met haar medelesbo door te brengen! Was vlot thuis, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was niet tot de niet bloggende gabbertje doorgedrongen dat blogpadrone in het Noorden was. Wens rare druif het in ieder geval het allerbeste!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben netjes door de taxi-padrone thuis afgezet.

  BeantwoordenVerwijderen