Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


Lees hier over de doldwaze belevenissen van de twee Nederlandse eigenaren van een Vakantiehuis Bed & Breakfast in Italie, Villa I Due Padroni.

Hilarische verhalen over het echte authentieke Italiaanse leven, over eten, kooklessen, Berlusconi en andere ongemakken in de mooie maar onbekende Oltrepo Pavese, het Toscane van Noord Italie: een luilekkerland voor wandelaars, wielrenners, luiaards en lekkerbekken.

Onze verhalen zijn verschenen als boek onder de titel Italiaanse Toestanden. Verkrijgbaar als paperback en als ebook.

Er is nu ook een tweede deel, Méér Italiaanse Toestanden!

En een derde deel! Nog Meer Italiaanse Toestanden!

Zie de presentatiepagina voor leesfragmenten en bestelinfo.italie verhalen emigratie ik vertrek--italie verhalen emigratie ik vertrek

vrijdag 19 december 2008

Ringhiere e persiane

Img_1722  Eindelijk is de periode met slecht weer voorbij (gelukkig) ... en de rust in Villa I Due Padroni dus ook (helaas). Sinds gisteren straalt wederom de zon en wordt er weer lustig gehakt en gebroken rond en om het huis. De smid is klaar met het smeden van de balkonbalustrades (ringhiere) en de luiken (persiane) voor de nieuwe openslaande deuren en voor het keukenraam boven. Dat betekende weer twee dagen heen en weer geloop (met bemodderde schoenen) door onze mooie opgeruimde bovenverdieping. Houdt het dan nooit op??? Nee, want ook de vermaledijde zoldertrap zal toch echt nog een keer geplaatst moeten gaan worden, al is het in 2015.
Img_1698Img_1704Img_1707Het plaatsen van de balustrades nam een hele dag in beslag, want er moesten alweer gaten geboord worden (in de marmeren vloer en in de muren) en daarna moesten de kant en klare metalen hekken op de balkons gehesen worden. Daarvoor was hulp van de mannen van Torti nodig, die gek genoeg 's ochtends niet kwamen opdagen (eindelijk is het droog weer, komen ze niet). Dat gebeurde pas om twee uur. En vervolgens moesten de gaten weer worden dichtgemetseld. Zo vul je wel een dag!Img_1726Img_1728Img_1734    Img_1738Vanochtend kwam de smid met de luiken aanzetten. Weer geboor en gehak. Voor de plaatsing van de luiken voor het nieuwe keukenraam, moest nog even een steiger gebouwd worden. Maar ze zitten, de luikjes! Ondertussen doet Torti niet veel anders dan steeds meer en diepere geulen hakken in de oprit, om het overtollige water onder de cantina te laten wegstromen. Er blijkt door de zware regenval een heel reservoir aan water te zijn ontstaan en het oplossen van de wateroverlast in de cantina blijkt een klus die steeds grotere vormen gaat aannemen. Img_1737  Er moet een soort drainage aangelegd worden, om ervoor te zorgen dat het water in het vervolg altijd goed kan wegstromen. Bovendien moet de instroom via de zijkanten van het huis worden beperkt. Veel hakken en breken dus.
Cassani is ook nog even langsgeweest om het probleem te bekijken. Verder had hij geen nieuws: geen overzicht van het meerwerk, geen kostenplan voor de nieuwe werkzaamheden. Dat gaat hij nu tijdens de kerst doen ... Geloof jij het, geloof ik het! This is Italy!Soms kan het echter wél opeens heel snel. Kijken we even niet, heeft Torti binnen de kortste keren stiekum het zwembad aangelegd! Guarda:
Zwembad

2 opmerkingen:

  1. Joh, een zwembad! Geweldig toch. Kunnen jullie binnenkort schaatsen! :)

    BeantwoordenVerwijderen