Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


Lees hier over de doldwaze belevenissen van de twee Nederlandse eigenaren van een Vakantiehuis Bed & Breakfast in Italie, Villa I Due Padroni.

Hilarische verhalen over het echte authentieke Italiaanse leven, over eten, kooklessen, Berlusconi en andere ongemakken in de mooie maar onbekende Oltrepo Pavese, het Toscane van Noord Italie: een luilekkerland voor wandelaars, wielrenners, luiaards en lekkerbekken.

Onze verhalen zijn verschenen als boek onder de titel Italiaanse Toestanden. Verkrijgbaar als paperback en als ebook.

Er is nu ook een tweede deel, Méér Italiaanse Toestanden!

En een derde deel! Nog Meer Italiaanse Toestanden!

Zie de presentatiepagina voor leesfragmenten en bestelinfo.italie verhalen emigratie ik vertrek--italie verhalen emigratie ik vertrek

woensdag 24 november 2010

Inverno alle porte

Shining Koning Winter is in aantocht en de Queen-Padroni ook! Binnen enkele dagen gaat het hier sneeuwen volgens Tenente colonello Guido Guidi en moeten we zorgen dat de voorraad overlevings...wijn is aangevuld. De Punto staat al op zijn winterbandjes te popelen om de 1100 km naar het koude(re) noorden te gaan afleggen.


Foto0079663 Vanaf 3 december zitten de padroni in de Schaapskooi in Epe (dat was lekker cheap) in gezelschap van onze bijtgrage viervoeter (zijn eerste grote reis!) en onze trouwe Rotterdammertjes. Vanuit pleisterplaats Epe zullen de padroni in 10 dagen als kippen zonder kop door Nederland razen, van feest naar feest, van vriend naar kennis naar familie.Foto0079 Foto0080 Foto0081


De voorbereidingen voor het vertrek zijn in volle gang: dozen wijn staan klaar om ge-exporteerd te worden, de oleanders zijn ingepakt tegen de vorst, de kleinere vorstgevoeligen zijn in de cantina ondergebracht, alles wat kan bevriezen is in veiligheid.
Alpenpanorama


 


 


 


 


 


 


 


In afwachting van de sneeuw en de vorst schotel de winter ons alvast weer de prachtige Alpenuitzichten voor en is te zien dat de Alpen al een aardige lading wit poeder hebben mogen ontvangen. Het wordt geen Gotthardpas!


 

2 opmerkingen:

  1. Met de auto? Waarom niet met één vlucht over het nest van de koekoek?
    En i.p.v. wijn zou ik rode rum inslaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het strooigoed staat hier al klaar als het glad wordt....:-)

    BeantwoordenVerwijderen