Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


Lees hier over de doldwaze belevenissen van de twee Nederlandse eigenaren van een Vakantiehuis Bed & Breakfast in Italie, Villa I Due Padroni.

Hilarische verhalen over het echte authentieke Italiaanse leven, over eten, kooklessen, Berlusconi en andere ongemakken in de mooie maar onbekende Oltrepo Pavese, het Toscane van Noord Italie: een luilekkerland voor wandelaars, wielrenners, luiaards en lekkerbekken.

Onze verhalen zijn verschenen als boek onder de titel Italiaanse Toestanden. Verkrijgbaar als paperback en als ebook.

Er is nu ook een tweede deel, Méér Italiaanse Toestanden!

En een derde deel! Nog Meer Italiaanse Toestanden!

Zie de presentatiepagina voor leesfragmenten en bestelinfo.italie verhalen emigratie ik vertrek--italie verhalen emigratie ik vertrek

zaterdag 10 april 2010

8*8, 7*7, 6*6

Sommigen zijn 64 geworden, anderen zijn 36 en weer anderen verlaten vol spijt de 49-er jaren. Kwadraten kwadraten, wie is wie? Wonderlijk genoeg is de 64-er geboren in 46! Ook is er in de familie nog een 55 uit 55. Numerlogen, eet jullie hart uit. De 64-er uit Rotterdam was zo aardig om haar jaarlijkse verjaring, wederom, in Italië te komen vieren. De wording van de tweede Abraham-padrone pikt ze dan gelijk ook nog mee. Deze keer kwam er een groep van drie en niet per vliegtuig maar per oude Rotterdamse Schicht.Vorige week donderdag zijn ze gearriveerd, met tassen vol dr Frank-dieet (=geen brood, geen pasta, geen wijn) en ze vielen met hun neus in de boter (dat mag wel van dr Frank), wat het weer betreft. Zon! Op naar de 20 graden! Na wat verdwaal avont-uren in Montecalvo (kasteel gezien, begraafplaats, cavatappi-museum) en een nood-SOS-sms naar de padroni reed An de mooie schoongeveegde Villa oprit op. Met een wagen volbeladen, met dr Frank tassen. Gelukkig zijn de Frank-ofielen zelf de afgelopen weken/maanden inderdaad zichtbaar kilo's afgevallen, anders zou de oude Rotterdamse schicht door zijn kreunende schokdempers zijn gezakt.De afgelopen week is harmonische eenstemmigheid doorgebracht met zonnen, bijkletsen, uit eten gaan (heerlijk heerlijk bij Bagarellum!!), verjaardag vieren, shoppen, binnenshuis verhuizen (we hadden een paar dagen Duitse klanten met 2 honden), cryptogrammen, naar de Middellandse Zee toeren, enz enz. Het weer blijft maar lentevol en de bollen staan in de tuin te pronken. Het planten gaat tussen de bedrijven door nog verder.Een beeldverslag van wat momenten:Img_7073Img_7076 Img_7079  Img_7080Img_7086Img_7087 Img_7089 Img_7101 Img_7192Img_7135Img_7198 Img_7203  

4 opmerkingen:

 1. de 55jarige uit 5510 april 2010 om 01:45

  Wordt dat niet erg lastig in culinair luilekkerland? Géén pasta, géén wijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jaha, als je hier overleeft dan ben je pas echt genezen. Geldt ook voor ex-alcoholisten, waar we ons zelf niet onder rekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waar rekenen jullie jezelf niet onder? Onder de alcoholisten of onder de exen?
  Nog 5 nachtjes slapen, oop! Stalkte zij vrolijk verder. SMS volgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie dat Thomas studeert voor strijkplank :-))

  BeantwoordenVerwijderen