Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


Lees hier over de doldwaze belevenissen van de twee Nederlandse eigenaren van een Vakantiehuis Bed & Breakfast in Italie, Villa I Due Padroni.

Hilarische verhalen over het echte authentieke Italiaanse leven, over eten, kooklessen, Berlusconi en andere ongemakken in de mooie maar onbekende Oltrepo Pavese, het Toscane van Noord Italie: een luilekkerland voor wandelaars, wielrenners, luiaards en lekkerbekken.

Onze verhalen zijn verschenen als boek onder de titel Italiaanse Toestanden. Verkrijgbaar als paperback en als ebook.

Er is nu ook een tweede deel, Méér Italiaanse Toestanden!

En een derde deel! Nog Meer Italiaanse Toestanden!

Zie de presentatiepagina voor leesfragmenten en bestelinfo.italie verhalen emigratie ik vertrek--italie verhalen emigratie ik vertrek

zondag 28 maart 2010

Adoratore del sole

Img_7056Img_7018  Thomas is een zonaanbidder, net als de padroni. En dus zaten laatstgenoemden vanmiddag, 18 uur, lang leve de zomertijd, op het grote terras te bakken. Thomas zelf ligt graag in uitgestrekte toestand op het balkon van de 2e verdieping en houdt dan de hele buurt in de peiling. Zonnebakken? Is er niets te doen dan? Jawel, en de padroni hadden dus ook de hele dag al (vanaf 11 uur, lang leve de zomertijd) hard gearbeid. Na de voortzetting van het schilderen gister (de traliewerken voor de ramen van de cantina, foto's volgen nog) was het vandaag weer plant- en spit- en wieddag. (O ja, eerst werd nog het terras van de laatste resten cementspetters van vorig jaar ontdaan).  Img_7065 Img_7064De in het najaar geplante bollen schieten de grond uit en de trap hebben we aangekleed met wat bakken met tulpebollen van Bakker (de grote witte bol op de foto is geen bol maar een nieuwe lamp!). Langs het hek aan de voorkant hebben we drie forsythiaas gezet die vrolijk geel staan te bloeien.Img_7040 Img_7044 Ook in de wijngaarden is het al een kleurenfestijn en Thomas huppelt er lekker doorheen, onderwijl high wordend van de lentelucht. Fantastico!

3 opmerkingen:

 1. Jongens, wat ziet het daar al weer lente-achtig uit. Als straks de rozen in het voortuintje weer bloeien....
  Hier zijn de anderhalve dag lente alweer voorbij, dus zijn we in gedachten dáár!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bitch vindt het heerlijk om 50 te zijn. Het houdt haar jong! En de bijna-abrahampadrone komt vanzelf aan de beurt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Door griep geveld ziet het er wel heel aanlokkelijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen