Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


zaterdag 2 mei 2009

Pavia

Img_3460Img_3449Als je tijdens de cena (met zijn 4-en) twee karaffen lekkere frizzante Bonarda-wijn hebt gedronken, ziet de wereld er soms vreemd uit. Het is allemaal erg dubbel. Eenmaal veilig thuisgebracht door Bob (of zijn halfbroer), tol je meteen in je bed voor een goede en lange slaap. Pavone e Bianco Uomo (hier te ontvangen met de satelliet) maken we niet meer bewust mee.



Gaat het alweer over eten? Nou, even dan maar. We gingen voor het 1 mei feest naar Pavia, een prettige hernieuwde kennismaking op een zonnige namiddag. Even een Pinot op een terrasje op Piazza Vittoria, met lekkere hapjes erbij. Even naar het hoge water in de Ticino kijken, even zwemmen (Saar). En eten dus, bij Il Cupolone, vernoemd naar de koepel van de kerk ernaast, met de overdekte brug, de Ponte Coperto, hét symbool van Pavia. Ook het restaurant was een oude bekende en nog even goed en gezellig als voorheen. De wijn drink je er uit een soepkom!



  Img_3451Img_3455



                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   De regenperiode is voorbij! Torti kan jekkeren, maar is nog niet teruggeweest sinds …    Wel is er een rotte houten elektriciteitspaal vervangen, door paalklimmende mannetjes (men at work!), of beter: ladderklimmers.Img_3395 Img_3397De nieuwe paal is te glad voor het beter paalklimwerk. Helaas, de moderne tijd! Dankzij het zomerse weer kan de bitch bruinbakken, Dsc_0346 Img_3439                                                kan de groenvingerige padrone naaktwortels planten (David Austin rozen uit de UK) en kunnen de zwakruggen (padrone en broer) balkons verven. Dsc_0430 Dsc_0408Ook maken we nieuwe foto’s van het huis en van de omgeving: Alpenzicht! Zie hiervoor onze site www.duepadroni.it . En als we thuis blijven, eten we lekker vis: orata. Hoef je niets aan te doen om het lekker te krijgen: het is uit zichzelf al een heel smakelijk visje. Dsc_0438 Eindig ik toch weer met eten, sorry!

3 opmerkingen:

  1. Knap dat zicht op de heuvel met het dorp aangeplakt.

    PS de unief van Pavia is ook erg mooi om even in de wandelen...

    Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is orata hetzelfde als dorado? Het lijkt er een beetje op.... kon het niet vinden in het woordenboek.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Waarbij "karaf" gelezen mag worden als "liter"... :)

    BeantwoordenVerwijderen