Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


vrijdag 3 oktober 2008

R.I.P.

Riposa in Pace dus. Daarover gaat deze sombere bijdrage.
Broodbakmachine  De één zijn dood is de ander zijn brood, zeggen ze, maar bij ons niet! Ons brood is dood! Grote nood!
Anders gezegd: de broodbakmachine, nauwelijks een jaar oud, heeft plotseling de geest gegeven. Geen versgebakken pane nero meer, of smakelijk rozijnenbrood, of of of.
Er schijnt twee jaar garantie op het ding te zitten, maar ja, dat is van hieruit lastig te benutten: het was een geschenk van de Zaansteders, dus uit NL. Dat wordt een nieuw exemplaar.
Als dat nou alles is, denken jullie nu. Maar nee, de vogel is ook nog dood. De duif (van Toon), vragen jullie je natuurlijk af? Img_0462 Img_0463  Nee, een lief klein heel bijzonder vogeltje, dat gisterochtend opeens bij ons op de stoep lag, verstijfd, met zielige kleine gekromde vogelklauwtjes. En zo'n mooi oranjegeel vlekje op het kopje. Wat is het voor vogeltje? Wij kennen het (nog) niet. Misschien weet de passera dei morti hoe het heet en waar het nu verblijft, maar ook ons kolibrietje hebben we al weken niet meer gezien. Zielig hè?
En daarmee eindigt het niet. Ook onze Miep is dood, althans vermist. Ze lag sinds we hier zijn vaak braaf in het handschoenenkastje in de auto te wachten. Navmanf20954  Maar een paar dagen geleden dus niet meer. En thuis was ze ook al niet. Uit zichzelf op pad gegaan en de weg kwijtgeraakt? Dat is met Miep niet denkbeeldig. vastgelopen in de modder misschien? In ieder geval is ze weg. Snik snik snik, we mopperden wel vaak op haar maar dat was een teken van echte liefde.
En nu is Willy Alberti, tenslotte, ook nog steeds dood. Hoeveel kan een mens hebben? We hebben hem gezocht, Img_0436 Img_0438  op het kerkhof van Romagnese, maar hij lag niet bij zijn familie (andere Nederlanders lagen er wel). Dan maar een cdtje opgezet, een van de drie die we inmiddels uit het Zwolse hebben mogen bekomen. De laatste bevat opera-arias van de kleine Jordanese tenor. En het moet gezegd: het klinkt geweldig, er zit echt drama in die stem! Voor zijn versie van Recondita armonia uit Tosca waren de afficionados van de VARA Matinee in het Concertgebouw uit hun dak gegaan. Willyalberti  Wordt het niet eens tijd voor zijn wederopstanding, al was het maar alleen qua reputatie? Luister zelf, ter afsluiting, maar eens naar zijn versie van deze zwanezang, E lucevan le stelle, ook uit Tosca: http://www.youtube.com/watch?v=L-JLD4KhvkE .

3 opmerkingen:

  1. Deze vogel wil wel helpen zoeken:

    http://www.toonstown.com/Roadrunner%205-12-03%20new%207-03.gif

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Welk een droefenis! Met name het overlijden van de broodbakmachine raakt bitch in het diepst van haar omvangrijke gemoed. Maar laat ons positief denken! Wat zal er een mooie, innige relatie kunnen opbloeien met de lokale warme (hete?) bakker!

    BeantwoordenVerwijderen