Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


maandag 13 oktober 2008

Torti

Img_0737Img_0741  Img_0739 Img_0749 Img_0752 Img_0754 Img_0751 Img_0756                                    De beelden lijken ons duidelijk: de werkzaamheden om ons huis tot een ware villa om te bouwen zijn eindelijk begonnen!!!
Vanochtend om half acht (we waren nog maar net op) kwam Torti (74 jaar!) al aangereden met vrachtwagen en graafmachine en (na een korte uitleg aan de tuin-padrone over hoe hij kan zien wanneer de borlotti-bonen rijp zijn voor de risotto) begon meteen het sloopwerk van de grensmuur met lepe buurman Francesco (die gelijk poolshoogte kwam nemen). Torti en Francesco kunnen kennelijk goed met elkaar overweg, wat weer niet kan worden gezegd van Francesco en de antennista, Piero, die ons de laatste dagen alweer twee keer heeft gewaarschuwd voor de sluwe listen van dezelfde Francesco (Nico, Stef: ascoltatemi, non fidatevi, ricordatevi di cui vi ha detto Piero, vi faranno male). Maar ja, we hebben alles dichtgetimmerd met behulp van de ingegnere dus ...? Dat wil zeggen, Torti begon al voordat het contract getekend was ... Dat tekenen zou zaterdag gebeuren, maar door een misverstand liep dat op niets uit. Wij waren om 7 uur op, om op tijd in Pavia te zijn bij de ingegnere, maar Torti stond dus keurig bij ons, inmiddels verlaten huis in Spagna. Foutje! Vandaag kwam ingenieur Cassani dan maar naar Montecalvo, tegen negenen, toen Torti de halve grensmuur al gesloopt had. Durc  Het bleek geen probleem want het contract was eerder al besproken en Torti had een kopie van de beruchte DURC bij zich. De gastvrije padrone schonk de ingenieur koffie met zout in plaats van suiker en we parafeerden alle pagina's van contract en offerte. Wat kan ons gebeuren, Piero? We kunnen hooguit in de kou komen te zitten (hoewel, het is hier nog lekker warm), want Torti is verzot op slopen. Het liefst maakt hij overal tegelijkertijd alle gaten die er komen moeten. Zijn werknemers doen hun best en hebben de cantina na één dag al aardig gesloopt, een werkdag van half acht tot zes! Luie kaffers zijn het in ieder geval niet. We bereiden ons voor op een villa die eruit ziet als een gatenkaas. Morgen vroeg op!

4 opmerkingen:

 1. HEFFFFTUGGGGG!!!!! Vooral het meegebrachte campinggasstelletje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh, dat ziet er erg heftig uit.
  Was er geen plan, waar ze het eerst zouden gaan beginnen. Of is het van hier moet een gat komen, dus gaan met die banaan. Denken jullie, dat je extra zakdoeken nodig hebt voor wat Torti allemaal teweeg brengt. Ben benieuwd hoe het verder gaat. Hou 0ns op de hoogte.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij willen foto's van alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zorg maar dat ze doorwerken. Voor je het weet staat bitch weer voor jullie neus! :)

  BeantwoordenVerwijderen