Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


dinsdag 21 oktober 2008

il ferro

Img_0956 De zeven(en half)de dag van de verbouwing is achter de rug. Het begon vandaag erg rustig. Even dacht ik dat de mannen niet zouden komen, ik keek op de wekker, 8:05 en ik hoorde geen rumoer. Er was regen voorspeld en Italianen en regen ... Maar nee, er werd toch gepraat buiten. Het was bewolkt maar droog. Er werd alleen niet gehakt en geboord, dat was het. Img_0947 Vandaag was het ijzervlechtdag. En ook werd de sleuf voor de grensmuur nòg verder uitgediept. Mimmo, de Siciliaan, moest het volgens Torti met de houweel doen (onze houweel), want met het graafmachientje Img_0950 ging het niet. Maar Torti had zijn hielen nog niet gelicht of Mimmo klom weer in de graver!  Ook kwam de drilboor er weer aan te pas: het blijkt toch een hele klus om de basis voor de muur gereed te krijgen. Hoe lang is men daar nu al niet mee bezig! Img_0964 Img_0973_2 Img_0974  Eenmaal breed en diep genoeg ligt het cement er zo in: echt in no time wordt aan de lopende band cement gemaakt en in de sleuf gestort. Nog zonder het ijzerwerk, dat komt morgen boven op de nu gestorte basislaag.
Vandaag kwam ook weer de muratore voor de zoveelste aflevering van het epos getiteld "douchedeur". Nogmaals werd vastgesteld dat de deur eigenlijk niet de goede breedtemaat had. Op het gevaar af dat de hele tegelmuur zou splijten, ging de muratore toch maar snijden in de bovenste tegels. Het liep goed af, gelukkig. De deur past en zit erin. Wel weer een douche vol met puin. Is het nu af? Nee nee, zo snel gaat dat niet. Nu moet de monteur van het badkamerbedrijf weer komen, om de handvaten te monteren en de kieren dicht te kitten. We wachten dus weer af. In de tijd dat deze deur gereed komt, bouwen de mannen van Torti een nieuw huis voor je.
Img_0962   Wat doen wij verder zoal? We knutselen aan de website: het publiceren op ons nieuwe Italiaanse domein wil nog niet erg lukken. Er worden nog wat resten van stucwerk in onze aanstaande keuken weggehakt. De omlijsting van wat de zoldertrap moet worden, halen we weg (ook dit dreigt een epos te worden), zodat de trap eindelijk, op maat (ik voel 'm al aankomen), gemaakt kan worden. We doen wat aan de wandelconditie en ontdekken nieuwe wegen. Nadat de werklui vertrokken zijn, gaan we met stofzuiger en natte doek het huis rond, om de zaak leefbaar te houden.
Img_0945Voor de komende drie dagen is regen voorspeld: we slapen uit, net als Saar!

2 opmerkingen:

  1. Even onder ons én in het Nederlands: qua smakelijke bouwvakkers valt het een beetje tegen, hè?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nee hoor, er lopen er wel vijf gespierd, gebruind en bloot-torsig rond, maar die houden we voor onszelf!

    BeantwoordenVerwijderen