Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


zondag 1 juni 2008

Thuis

Een bijdrage van de gastcorrespondente van de padroni. Met hun toestemming, hoor!
Om 18.30 uur smste de jongere padrone dat ze "bijna thuis" waren. Dat klinkt goed. Voor de achterblijvers wel even wennen, maar voor de padroni een terechte vaststelling. Montecalvo is vanaf nu hun thuis.
BallonnenDe jarige padrone had de auto vanmorgen vol ballonnen aangetroffen en meldde dat hij van zijn geliefde een villa én een zwembad gekregen had. De bofferd.
Ook de villa bleek voorbereid op de ontvangst van de jarige: door het hele huis - aan alle in overvloed aanwezige spijkertjes en schilderijhaakjes - hingen slierten crêpepapier in de kleuren rood, wit en groen, in de keuken hing de enige slinger die ze bij de Iper-Di verkochten en dit geheel was nog opgefleurd met ballonnen. Bitch en haar -genoot waren door de jongere padrone getipt dat de aankomst in Montecalvo zou plaatsvinden op de verjaardag van de oudere padrone en wij hadden desgevraagd de versiering voor onze rekening genomen. De ballonnen zagen er vandaag wat amechtig uit, maar werden evengoed gewaardeerd.MenhirHet diner werd door de padroni gebruikt in restaurant De Menhir in Santa Maria della Versa waarvandaan ook weer druk sms-verkeer plaatsvond over wachtwoorden en de avondactiviteit van het bitchgezin. Maar daarover meer op het bitchlog. Hoe dan ook, de mannen zijn gearriveerd en zullen spoedig zelf verslag doen van hun belevenissen.Groeten van de bitch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten