Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


donderdag 3 januari 2008

John Lennon op ski's

Hpim3149Hpim3150 Het sneeuwt!!! De voorspelling van de afgelopen dagen is uitgekomen, het is vannacht waarachtig gaan sneeuwen en er ligt inmiddels een dun, nattig laagje op de straten. Het zal zo te zien, in de vlakte tenminste, niet van lange duur zijn, maar is toch weer even een leuke verandering van het panorama.Wat heeft John Lennon daar nu mee te maken? En op ski's? Dante stond toch al op ski's? Nu ook nog een Beatle? Awel, gisteren was het nog "gewoon" bewolkt en koud en besloten we eens richting de meren te rijden, het dichtstbijzijnde wel te verstaan, het meer van Como. In het Italiëforum op internet werd dit al eens anders aangeduid: iemand vermeldde dat hij vorig jaar langs het meer van Dscn0678 Dscn0679Coma was gereden. "Nou daar zal je dan niet veel van hebben meegekregen!" schreef toen een grappenmaker terug. Dit wilden we wel eens bij volle bewustzijn meemaken en dus togen we op pad. Binnen het uur stonden we al aan de oevers van het koude uitgestrekte water. Een tochtje met de waterfiets over het meer: we zagen er met pijn in het hart vanaf. Como bleek een leuk gezellig plaatsje met echte historie: Plinius de Oudere én de Jongere zijn er geboren en zitten  in marmerDscn0689 Hpim3146Hpim3147 gebeiteld pontificaal in een soort pausmobiel-achtig perspexhokje aan de facade van de Dom. Een prachtige facade met veel mooie versieringen en Renaissance-kop pen. Binnen viel het daarna een beetje tegen. De winkelstraatjes bleken echter  niet te versmaden en een enkeling deed zijn best ook internationaal een beentje voor te zetten, door een beroemde tekst van Lennon op de ruit te plakken:Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only skiBijna goed! Spellen, het valt niet mee, we weten er als bloggers zelf alles van.Hpim3145
Dscn0696Hpim3143Het bezoekje aan Como bleef beperkt tot het bezoek van deze Dom, nog een ander schilderachtig kerkje, de San Fedele, en een kopje koffie met appelgebak. We keren er echter zeker nog eens terug, als het iets warmer en zonniger is, want het ziet er leuk genoeg uit voor een dagtripje.
Gisteren deden we een eerste poging de makelaar te bellen om ook de binnenkant van het huis te Montecalvo aan de parenti te laten zien: hij bleek totaal onbereikbaar, kantoor dicht, mobiel niet aan. Vreemd, want hij zou altijd beschikbaar zijn en we moeten voor de akte maandag nog even langs het huis ter eindcontrole. Ook vanmorgen is er nog geen contact. Gaat het nog lukken vandaag? Later meer.

1 opmerking:

 1. Nico en Stef,bij deze nog een voorspoedig 2008 gewenst.
  Was een beetje nieuwsgierig naar het weer in Italie en herinnerde me dat jullie een weblog zouden bijhouden(heeft Cis verklapt).
  Ik begrijp uit de rest van de verhalen dat jullie dit land tot permanente woonplaats gaan maken.
  Veel succes.
  Misschien tot mails Jos

  BeantwoordenVerwijderen