Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


zondag 6 januari 2008

Il fannullone

Spannende dagen breken aan! En het was al zo spannend ... Vandaag zijn we met de eigenaar van ons a.s. huis, signore Colombo, de eindcontrole wezen doen. Staat alles er nog en is alles nog in dezelfde staat als toen we de compromesso tekenden? Heeft Colombo zich gedragen als een "buon padre di famiglia" zoals het zo mooi heet in koopcontractuele termen? Ja dat had hij. Tot nu hadden we hem nog niet veel horen spreken, maar nu bleek hij een vriendelijke oude baas, die bereid was ons alles in alle rust uit te leggen. Geen spoor van haast of ongeduld. In de rustico is alles aanwezig, gas, licht en elektra en voor het aansluiten van het elektriek volstaat een telefoontje naar de ENEL. Overal liggen buiten de buizen verborgen waardoor de definieve kabels getrokken kunnen worden van de aanvoerleidingen buiten naar het huis. De kabels die er nu nog los hangen te bungelen, zijn slechts provisorisch aangebracht t.b.v. de verbouwingswerkzaamheden. Gelukkig maar, want het ziet er niet uit zo. In de cantina sterft het van de wateraansuitingen, zoveel dat je daar misschien beter een piscina kan beginnen? :-) Hpim3213Er zijn twee thermostaatkranen om de temperatuur van de centrale verwarming op beide verdiepingen inderdaad centraal en apart te regelen. Enzovoorts. Verder leek alles er nog te staan, teveel om op te noemen: nog een los toiletblok (il water) en een bidet, de marmeren wastafel die we op onze eigen verdieping nog kunnen gebruiken, een compleet bed, kastjes kastjes, kastjes. In de rustico lag nog een stapel dakpannen, genoeg voor een heel nieuw dak (en dat is misschien ook nodig? gelukkig zagen we geen lekkages in het huis ondanks de smeltende sneeuw op het dak). De waterafvoer bijkt nu toch echt definitief aangesloten op het riool, want Colombo duidde ons aan waar de afvoerleidingen precies liggen.
Fannullone Na afloop van de "rondleiding" kwam dat fraaie portret van makelaar Nicole nog even aan de orde. Of die er morgen bij zou zijn? Colombo had er geen vertrouwen in, en had hem dus maar even gebeld. Nee, ik kan niet bij de notaris binnenstappen natuurlijk, was diens reactie. Dat was dus alweer iets heel anders dan hij ons tot nu toe had voorgespiegeld. Hij zou buiten "in de buurt" blijven, zei hij nu. Ik bel je op als je er niet bent! was het dreigende antwoord van Colombo geweest, zoals hij ons vertelde. Ook de Colombi blijken dus niet erg tevreden over de makelaar. Ach, "ha preso i soldi e quindi non fa più niente", hij heeft zijn geld binnen en doet dus niks meer ... Signore Colombo was ondertussen wel nieuwsgierig om te zien wat het eindresultaat is, als we klaar zijn met onze verbouwingen. Nou hij is met la moglie van harte welkom op de openingsparty. Nicola de fannullone, de nietsnut, kan wat ons betreft de pot op. Of hij mag de eerste duik in het zwembad nemen ... als het water er nog niet in zit.
Hpim3214H0013218  De omgeving van het huis nodigde ook vandaag weer uit to het maken van een paar fraaie plaatjes: prachtige winterse vergezichten. Op de terugweg keken we onder de wolken door naar een panorama van het complete Alpenmassief dat in de zon lag te schitteren! (Hiervan helaas geen foto, daarvoor moeten jullie zelf een keer komen kijken ...  als het een keer niet mist!)
Notariato Morgen 9:15 bij de notaris de ondertekening van het koopcontract, de rogito!!!! Wow!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten