Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


dinsdag 18 november 2008

Le ringhiere

Img_1291  Ja jullie zien het goed! Op de foto’s zie je onze kozijnen. Ze zitten er nu toch echt aan te komen. De smid, waar we op bezoek waren met Torti om de ringhiere,d.w.z. de balustrades van de balkons en het terras uit te zoeken, bleek er druk mee bezig. Hij hoopte dat het hem eind van de week nog zou lukken de zooi te plaatsen. Dat wordt tijd, want na de regen van de afgelopen periode (het is nu alweer dagen stralend weer trouwens), dreigt eind van de week de kou (vorst?) in te vallen. En dan gaat het ons waarschijnlijk ondanks centrale verwarming en elektrische kachel niet meer lukken om het boven in de woonkamer nog aangenaam te krijgen met drie grote gaten in de muren … We vestigen al onze hoop dus op de smid. Goed dat we hem afgelopen zaterdag zelf aan de tand hebben gevoeld en hem hebben laten merken dat er nu echt voortgemaakt moet worden, per piacere.
Img_1295Img_1297   Dezelfde smid maakt dus ook de hekwerken voor balkons en terras en we hadden Torti duidelijk gemaakt dat we graag zelf het ontwerp wilden uitkiezen, de Barbera-affaire indachtig (zie eergisteren). Na wat wikken en wegen kwamen we uit op een niet al te eentonig hekwerk, en daarbij gingen we dwars tegen de adviezen van Torti in, die ook hier weer heel precies wist wat wel en wat niet mooi is .. Het wordt een hekwerk met om de zoveel spijlen een krullerige versiering die goed past bij het bestaande ijzerwerk boven aan de ingang (dat Torti ook het liefst zou slopen trouwens).
Img_1279Img_1277   Gisteren was de oude heer wat minder in zijn hum, leek het, want hij begon weer te foeteren over Cassani, die hem een maand had laten wachten op de DURC, terwijl hij op eigen verantwoordelijkheid wel had willen beginnen. Dan was hij nu klaar geweest, beweerde Torti … Waarschijnlijk knijpt ie 'm omdat hij bij een te lage temperatuur het beton voor het terras niet kan storten? Ze zijn in ieder geval druk bezig met de bekisting en vandaag gaan ze het ijzer vlechten.Img_1287 Donderdag komt dan eindelijk de gru de hijskraan om de balkonplaten op de gloednieuwe mensole te leggen. Dan nog een hekje en de padroni kunnen van 10 meter hoogte de vallei gaan bewonderen, ieder op zijn eigen balkon. Kunnen we weermannetje en ... –mannetje spelen!

4 opmerkingen:

 1. Blij dat er weer beweging in zit! Nu maar hopen dat er in de balkons en de terrassen uiteindelijk GEEN beweging zit. Hoe gaan we dat eigenlijk doen op het grote terras, padroni? Komt daar ook nog iets van zonwering of wordt dat een parasolletje hier en daar? Nah ja, we komen het wel testen. Da's toch altijd het beste, nietwaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, die kozijnen, maar komt er ook glas in? Anders blijft het toch nog koud. Wie lezen wel jullie verslag hierover.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo jongens,
  Ja,ik loop behoorlijk achter mbt reacties.... Voor en tegenspoed lees ik!!Maar blijf erin vertrouwen he!? Hier alles oke.
  Ton en Marian's huis ook te koop!
  Geen contact met nieuwe bewoners Kervelgaarde.Alles oke hier!Succes
  met alles. liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Jongens,
  Met plezier volg ik jullie verslagen over het wel en wee bij jullie.
  Met Saar gaat het ook goed, die zalwel genieten van alle ruimte.
  Het is jullie 1 ste Kerst daar, is er nu veel verschil in viering
  kerst door italianen en nederlanders?
  Verder een heel goede jaarwisseling en voor 2009 zowel zakelijk als prive veel goeds en gezondheid.
  Liefs, albert en marijke

  BeantwoordenVerwijderen