Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


donderdag 27 november 2008

La cucina

Img_1546 Dat was even pech! Torti kwam met de waggel aangereden, het was na achten, dus hij was later dan gebruikelijk, en nu bleek de oprit bezet. Door wie? Door de bestelwagen van het keukenbedrijf! Vandaag was de grote dag van het plaatsen van de keuken. Hoera! Dat dachten wij, maar Torti dus niet. Die wilde een hele lading ijzer en steen kwijt, om het terras te kunnen opbouwen. Jammer maar helaas. Torti praatte nog even met Marco de keukenboer, en taaide zonder iets tegen ons gezegd te hebben af. Hij zou toch wel terugkomen??? Gelukkig, toen ik van een lange Saar-wandeling terugkeerde, stond er één camion boven aan de weg en een andere, vol met baksteen, op de inmiddels vrijgemaakte oprit. Img_1559 Img_1539  Boven stond het vol met dozen en was de opbouw van de keuken in vol bedrijf. Wat een drukte! En gisteren was het ook al zo'n heisa geweest met Torti en zijn mannen én het plaatsen van de stufa (dat was nog een hele sjouw trouwens, met die 110 kg. Gelukkig hielp Festi dapper mee, onderweg informeerde hij zich over de prijs van de haard, hij wil alles weten). Nou ja, even doorbijten en dan zitten we warm én met een werkende grote keuken boven,ver boven de melée van bouwvakkers beneden.Img_1544Img_1573Img_1569    Voorlopig is alles nog maar half af: de kachel staat, maar de pijp is nog niet geplaatst. De keuken staat maar het wachten (een week) is op het werkblad, dat vandaag precies is opgemeten. Het terras is opgebouwd maar nu moet al het beton gestort worden en het gaat weer sneeuwen dus ...?
Ondertussen bivakkeren we nog steeds in de woonkeuken beneden en proberen onze site op zoveel mogelijk gratis verzamelsites aan te melden.De eerste resultaten zijn er al: http://appartemententehuur.vakantiemarkt.com/vakantie/1543-villa-i-due-padroni.html en http://www.b9.nl/detail.htm?pid=483557 en http://www.kapaza.nl/detail/13304967/ bijvoorbeeld.
Ook zijn we geïnterviewd door een reiswijzersite, dus dat is weer gratis reclame: http://www.wereldwijzer.nl/showthread.php?t=59147 .
Dat afwerken van alle mogelijke reclame-sites is een mer à boire, dus daarmee kunnen we nog wel even vooruit. Img_1530 Img_1551 Img_1555 Img_1557 Img_1565 Img_1566  Morgen wordt het betonstorten, als er dan nog geen sneeuw ligt! Het opbouwen van het terras is trouwens een verbazende affaire: in plaats van alleen maar ijzer wordt er een hele laag steen gelegd. Daarover/tussen gaat dan het beton. Morgen komt Cassani, als hij het goed vindt, zijn wij ook tevreden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten