Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


zondag 30 november 2008

Ed io?

Img_1597   Alles leuk en aardig, hoor, maar waar blijf ik, met al dat verbouwen, klussen, internetten en bloggen? Baubau! Ik doe mijn best om in beeld te blijven, maar dat kost steeds meer moeite. De baasjes (padroni noemen ze zich, pfff!) hebben alleen nog maar aandacht voor huis en haard. Haard? Ja, haard. Hebben ze net die belachelijke kachel gekocht, draait op kippemest!, moet ie ook meteen in elkaar gezet en aangestoken worden. Img_1612Img_1620_2    Hebben ze mij 's avonds óók al niet meer nodig om bijgewarmd te worden. Wat blijft er voor mij over? 's Avonds kruipen ze bij de haard, overdag turen ze naar buiten door de mooie nieuwe ramen. Img_1605           

Img_1604"O wat een mooi uitzicht","O wat een panorama", "Dat had je in Nieuwegein toch niet", enz enz. Dat is alles wat ik hoor. Over mij zijn ze niet meer enthousiast. Mij zien ze niet meer staan! Soms moet ik zelfs kakken in de tuin (tuin, het ziet er niet uit, dát was in Nieuwegein toch beter!), omdat ze mij vergeten uit te laten. Of ze hebben het "te druk". En dan al die trappen in dit huis. Telkens moet ik op en neer, en met mijn oude botjes gaat dat niet meer zo goed hoor. Img_1599Beste lezers van deze oersaaie blog (altijd hetzelfde "nieuws", dodelijk saai enthousiasme over steeds dezelfde dingen): help mij, wat moet ik doen?

7 opmerkingen:

 1. Vreet die mooie kalender van ze maar op. :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doen zoals ik. Gewoon op die schoot gaan zitten en net zolang zeuren en mauwen tot ze je aandacht geven. Of op de computer gaan lopen en de boel in de war gooien. Of op het net gekregen boeket gaan kauwen of wat je gevangen hebt aan hun voeten leggen. Ook een hele goeie is op de afstandsbediening van de tv of radio gaan zitten, waaardoor ie aan of uitgaat, of nog leuker HARDER!! Veel sterkte, je vriend de Gabber

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, arme blafbitch! Wat een drama! Ik voel erg met je mee, hoor. Maar Gabber heeft gelijk! Dring jezelf op! Plas en poep op bed en bank! Niet eten, dan denken ze dat je ziek bent en krijg je alle aandacht! Klagelijk janken in de nacht! Meeblaffen met de buurhonden en dan flink hard en ook weer vooral 's nachts! Stiekem in de auto van een van de bouwvakkers meerijden en de volgende dag pas weer terugkomen!
  Hou vol, hè! Pootje en een aai van bitch & gezin.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het lijkt er op dat ze mekaar al vóór het heerlijke avondje hebben opgevroten..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij is Italië daadwerkelijk unplugged...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ha jongens, te lang geleden dat ik gereageerd heb. Jullie web-log volg ik te weinig(lees wel af en toe) om adequaat genoeg te reageren!!Dat geef ik eerljk toe, maar neemt niet weg dat jullie regelmatig in mijn gedachten zijn.voorjaar 2009 opening van jullie B&B toko..well done...toch? liefs van Lyda.
  PS:nog geen plekkie voor verj. kalender gevonden??

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helemaal ingesneeuwd, zelfs het .it domein is wit...

  BeantwoordenVerwijderen