Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


zaterdag 27 september 2008

Pronto!

Img_0389Img_0385   Dat zeggen de Italianen als ze de telefoon opnemen. Daarna volgt wat verwarrend geharrewar over wie nu eigenlijk met wie spreekt en waarom. Niet handig, je kan beter opnemen met je naam, toch? Maar wij integreren en zeggen dus ook pronto. En soms is dat ook waar, zoals vandaag, want ... de benedenverdieping is (op de keuken na) klaar! Alles gewit, geverfd, gesaust in frisse nieuwe koeleuren. Dat scheelt straks alvast een hoop stress wanneer Torti eindelijk klaar zal zijn met zijn werk, waaraan hij nog steeds moet beginnen: die verdomde DURC ook! Volgende week is (alweer) het moment van de waarheid: de gemeentelijke termijn voor de beoordeling van onze plannen verloopt en idem dito de aanvraagtermijn voor de DURC. Zou het dan eindelijk gaan lukken? Speriamo! Zelf kunnen we qua kluswerk binnen niet heel veel meer doen: boven zouden we de muren wit kunnen sausen, als ondergrond voor het latere afwerken. Maar dat is het dan ook wel.
Tijd voor andere activeiten (behalve het achternazitten van Torti en gemeente):
1. zorgen dat de verwarming het weer gaat doen:
Caldaiadeze heeft gewerkt, maar heeft door de zomerstilstand de geest gegeven. Eerst leek het een kwestie van de elektrische verbinding tussen de thermostaat boven en de ketel. Daarna kwamen we erachter dat ook de benedenverdieping niet meer verwarmd kon worden, dus lag het aan de ketel ... dachten we. Maar na twee bezoekjes van twee gediplomeerde verwarmingsmonteurs blijkt het alsnog aan het elektriek te liggen. De ketel is gereinigd en werkt maar krijgt het signaal van de thermostaten niet door. Vreemd, want dat lukte in februari nog wel ... Dan maar op zoek naar een betrouwbare electriciën, en niet de klojo  die al vier maanden niets meer van zich heeft laten horen. We nemen een elettricista di fiducia van de fratelli Crossignani. Die raden hun neef aan, die we al twee keer hebben gebeld, en die zou terugbellen, domani domani ... Gelukkig hebben we een elektrisch kacheltje ... en Saar.
2. het definitieve kentekenbewijs van onze auto ophalen en laten registreren: daar hadden we twee maanden de tijd voor en nu dus nog twee weken!
3. een vlizo-trap kopen: Scala  dan kan het gat naar de zolder eindelijk goed dicht en kan het plafond gewit! We hebben een leverancier gevonden en moeten er eens even langs om de details te bespreken.
4. de specialist op het gebied van buitenmeubelen (carport, patio) in Voghera eens bezoeken:  hopelijk is er aan het eind van het seizoen uitverkoop, bij deze leverancier of andere tuinmeubelwinkels!
5. de inrichting van de slaapkamers beneden aanschaffen, we hebben het oog op leuke bedden van MondoConvenienza in Milaan Letto08  en daar moeten we dus eens even gaan kijken.
6. het bedrijf dat ons zwembad in elkaar wilde zetten eens verder uithoren over mogelijkheden en prijs: dat inelkaar zetten gaat dan natuurlijk niet nu maar ergens in maart of zo gebeuren.
7. Gal  twee GRATIS sessies over het aanprijzen van je bedrijf via Internet bijwonen, georganiseerd door de KvK van Pavia (dankjewel speurpadrone!)
8. gaan werken aan de website en het GIDPVB
Ecc ecc.
Img_0410_2Img_0426   We zijn dus nog lang niet klaar! Pronto zijn alleen de druivenplukkers, die nu echt wel alles binnen hebben gehaald, met de hand of met futuristische machines. De wijntjes van 2008 komen eraan!

2 opmerkingen:

  1. We zijn weer helemaal bijgepraat, maar snappen doen we het niet. Wat is GIDPVB??? IDP is nog te volgen maar de omliggende letters blijven vaag! Of is het weer een wedstrijd?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was eem lokkertje om te kijken of er nog wel werd opgelet. Ja natuurlijk, de bitch, o nee, Cis dit keer, let inderdaad op! Antwoord: het Grote I Due Padroni VakantieBoek!

    BeantwoordenVerwijderen