Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


woensdag 17 september 2008

Didascalia (2)

Een nieuw fototoestel leidt tot mooie (?) plaatjes en daarom vandaag weer eens een aflevering van de serie "praatjes bij plaatjes".
Img_0230Img_0226  De kleine orto (moestuin) die ik heb aangelegd aan de voorzijde van het huis, begint zijn vruchten af te werpen: de borlotti-bonen worden groot en krijgen het gevlekte uiterlijk dat ze zo kenmerkt (een van de lekkere gerechten van afgelopen zondag bij Bacchus was een risotto met borlottibonen in Barberawijn, mmmm). Ook groeien de sla-soorten die ik een maand geleden geplant heb als ... kool. De enkele slak die er zich in de buurt begeeft werp ik in de tuin van Antonio.Img_0237Img_0235  Dezelfde groeispurt vertoont de wilde zonnebloemsoort die in de achtertuin staat. Het is een enorme woekeraar die ik in een moment van verstandsverbijstering ook in Nieuwegein heb geplant (succes ermee Christa!) en waar je nooit meer vanaf komt. Maar hier is hij kennelijk inheems en het staat wel erg leuk dat felle geel!
Img_0252Img_0253Img_0280   De vendemmia is al twee weken bezig en naar verluidt gaat men deze week beginnen met het oogsten van de blauwe Croatina- en Barbera-druiven. Het zal tijd worden want de trossen worden almaar voller en zwaarder. De druiven smaken overigens erg lekker!
Img_0301Img_0303Img_0240   Al wandelend met Saar proberen we ook goede posities te vinden om het huis te fotograferen, voor de website waar we de komende maanden flink mee aan de slag moeten, als wij uitgeklust zijn de Torti en zijn mannen de boel hier onveilig maken.                                             

Img_0223Img_0310   Het klussen, ondertussen, verloopt voorspoedig: alle deuren en kozijnen van de verhuurverdieping zijn klaar, de badkamer is klaar, de verblijfsruimte heeft een nieuwe kleur gekregen (maisgeel, met een "Venetiaans" structuurtje), de radiatoren worden opnieuw geverfd. Nu de slaapkamers nog!

2 opmerkingen:

  1. Hè, gezellig! Ben gek op praatjes met plaatjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat 'mais'geel is inderdaad een betere kleur bij de vloer en de ramen. Ga zo door!

    BeantwoordenVerwijderen