Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


donderdag 2 april 2009

Il pesce di aprile

Pesce_di_aprile 1 April is altijd weer een bijzonder dag, als je van een gebbetje houdt. "Vannacht storm en regen. Crisis! Lekkage, hemelbed=waterbed. Neem zwembandjes en dompelaar mee!" luidde het grappigesms-bericht van de grol-padrone aan de aankomende gasten uit Nederland. Die waren aan het inchecken in Eindhoven en smsten snel terug, "zwembandjes ingebouwd, grappenmaker." Later bekenden ze dat ze op dat moment toch niet zo zeker van hun zaak waren en dat het even duurde tot ze beseften welke datum het was. Alweer geslaagd!
Img_2890Img_2896   De reis verliep verder voorspoedig en tegen vieren kwamen onze ere/eerste gasten An & Ton breedlachend door de aankomstdeuren op ons af. Ook wij waren blij om onze trouwe vrienden na drie hectische maanden weer te zien en om de komende weken een beetje afleiding te hebben van Torti en bouwwerkzaamheden! Na een uur of anderhalf arriveerden we bij ons huis en namen we uitgebreid de tijd om het huis in alle glorie te tonen. Wij trots, An en Ton onder de indruk. We namen een glaasje Pinot en togen richting Menhir, ons  vaste introductie-restaurant. Heerlijk "geproefd" (wij eten niet, wij proeven alleen maar) van mosselen, frutti di mare, de inmiddels bekende zeeslakjes, en de fregole, de Sardijnse korrel-pasta. Daarbij een witte Malvasia. Onze gasten trakteerden en dat lijkt ons óók een goede traditie, die we iedereen graag aanbevelen!

Img_2900Img_2854Img_2897 Img_2912   Lichtelijk ubriachi van de karafjes wijn tolden we thuis vrij snel het bed in, wij op onze nood-lattenbodem, de gasten in het hemelbed. De eerste nacht was nog wat wennen, maar de matrassen zijn goedgekeurd. De kennismaking met Torti blijft nog even uit, want het regende vanochtend (ja onze gasten laten het mooie weer in NL achter en vallen hier helaas met hun neusjes in een korte depressie). Even een dagje rust na de heksenketel van gisteren: regenpijpen geplaatst, railing van de trap afgemaakt, verder gestuukt aan de buitenmuren onder het terras, grit gestort op de aanstaande parkeerplaats. En wij maar ons best doen om het appartement tegen de stofstromen in een beetje schoon te krijgen. Het was weer een hoop drukte en troep, maar we zijn weer IETS dichter bij de finish. De laatste loodjes.
Img_2916 Vandaag was het uitbuiken en boodschappen inslaan voor de padroni-maaltijden van de komende de dagen. Vanavond zwaardvis met geroerbakte groene asperges en aardappeltjes uit de oven. De voorbereidingen zijn al begonnen!

5 opmerkingen:

 1. Heerlijk voor jullie om weer even wat vriendelijk volk om je heen te hebben! Geniet ervan, mannen! En sterkte met de laatste loodjes.
  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat de eerste gasten het naar hun zin hebben. Leuke aprilgrap trouwens :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wij hans en lyda dus3 april 2009 om 22:08

  Hai Nico en Stef,
  Wat leuk dat jullie deze maand weer vrienden en fam.over de vloer krijgen.Gezellig.. Zo te lezen schiet 't aardig op nu daar in Italie!!!?
  Binnenkort kunnen belangstellenden voor de beoogde B&B dus aanschuiven?? ik ga 't rond bazuinen hoor!!
  Veel succes met de laatste werkzaamheden en tot horens. Veel groetjes ook aan An en Ton! Fijne dagen met elkaar.
  Hans en Lyda  hans en Lyda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. --- Schokkend nieuws ---

  En moet Torti weer helemaal opnieuw beginnen...

  http://www.nu.nl/algemeen/1944455/krachtige-aardbeving-schokt-italie.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jos & Jenny de Grijs21 april 2009 om 13:48

  Heerlijk zo'n stoomcursus over de finefleur van het Italiaanse dolcevita voor Ton en An! Het water liep mij ook over de tong! En het is gelijk een leuk promotieverhaal voor jullie toekomstige pensiongasten, slimmerds.
  Aah aah!! wij moeten nodig ook weer es naar die contreien.....
  Jongens: een machtig moooi inwijdingsfeest toegewenst en een leuke start in het pension-zakenleven! Groetjes van Jenny

  BeantwoordenVerwijderen