Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


dinsdag 21 april 2009

La birra

Img_5283Img_5284   Alleen bij een pizza drinken Italianen traditioneel bier. Natuurlijk niet bij een cena, een echte Italiaanse maaltijd met antipasto, primo, secondo, dolce. Dan wordt er een lekkere wijn geschonken, en dat zéker in een wijnbouwgebied als de Oltrepò. Pino, gastheer van La Verde Sosta in Montecalvo, was dan ook hoogstverbaasd dat Remco geen wijn bliefde, maar bier wilde, bij de overheerlijke schotels die zijn vrouw Grazia aan het bereiden was. Hij was verbaasd, verontwaardigd misschien en zon op wraak. Hij besloot de boodschap op ironische wijze te brengen en serveerde het bier als ware het champagne, in een koeler.
Img_5287   De maaltijd zelf, het afscheidsdiner van de Huijmannetjes, was weer heerlijk, met pasta en vleesgerechten en fantastische toetjes. De paar dagen eerste kennismaking is de familie goed bevallen (al kan een enkele routebeschrijving nog beter …). Dat wordt te zijner tijd op herhaling! Ook An en Ton hebben genoten van het verblijf, dat bestond uit verjaardagen vieren, rondtoeren, wat kluswerk (Ton) en mediteren in een lentebloemenweitje (An). Img_2959De inmiddels beruchte voetendemoon die in de Villa heerst, heeft voor de derde keer toegeslagen, want na Lieke en Ruben was nu Ton aan de beurt.
Het wachten is nu op de lichting ervaren Montecalvo-gangers uit Zaandam, die gescheiden van datum en vervoermiddel zullen arriveren: eerst Cis met vliegtuig, later Chris met auto. We hopen dat de knieduivel van de Villa de komende weken absent is!
Img_5230Img_5240   Wat gebeurt er verder? Torti rommelt her en der nog wat aan de laatste klussen die hij zelf kan (laten) doen. Waterleiding naar de rustico, voor het zwembad dat steeds verder achter de horizon verdwijnt: er is teveel grondwater om te kunnen graven, en er komt de laatste dagen weer aardig wat bij! Voorbereidingen voor de oprit, na veel discussie met Cassani over hoe de helling aan te passen. De piastrellista is geweest om de onderlaag van het terras aan te brengen, maar kan pas verder als het vier dagen droog is geweest en dat gaat dus even niet lukken. Rotzooi opruimen. Niet de smid, de elettricista opjagen om de luiken, de roosters, het elektriek aan te brengen. Die traphal is het laatste klaar, wat ik je brom!
Naamloos1  Wij wachten af, schilderen kan niet, want het is nat. We maken schoon en ruimen op. We kopen nog e.e.a. We vervangen de kapotte tv door een LCD-flatscreen. We blijven maar sleutelen aan de site, die dankzij uitgekiend sleutelwoordenwerk nu een “PageRank” van 3 i.p.v. 0 heeft, zodat we op de eerste twee, drie pagina’s van Google verschijnen! Dat levert tot nu toe echter vooral spook-boekingen op: mensen die informeren of een bepaalde periode vrij is (ja), en dan niets meer laten horen. Frustrerend! We leggen de laatste hand aan een folder die we hier gaan verspreiden bij restaurateurs en dergelijke, voor de Italiaanse B&B gast. We zijn bijna open, BIJNA!

3 opmerkingen: