Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


zaterdag 26 juli 2008

novità?

ja alweer een weekje voorbij bijna zonder dat we er erg in hebben ... het lijkt Italië wel. De dagen schuiven voorbij en we weten nauwelijks nog welke dag van de week het is. 's Ochtends uitgebreid ontbijten met voor de niet-afvallers gezonde linksdraaiende yoghurt met meloen, sinaasappel, banaan en muesli en voor de anderen vette salami en mortadella. Promessisposi Pict0173 Pict0171  Daarna wat gekeutel (door en met Saar) en leeswerk in de luie stoelen in schaduw of zon: I promessi sposi, Arry Pottèr, Hel Woudenberg, Annemarie Grewel of anderszins. Gaan we nog wat doen vandaag? Soms wel. Een ritje naar St Maria voor wat boodschapjes en een terrasje kopje koffie. Een bezoekje aan Stradella voor de autoverzekering, die pas in gang kan worden gezet als we ons gemeld hebben bij de Morizzazioen  Motorizzazione in Pavia. Een ritje naar Pavia voor de motorizzazione en de bouwkundige ingenieur voor de offertes... Dat was gisteren en leverde een niet-geïmporteerde auto op, want we moeten nog 1 euro 33 bijbetalen en dat kan alleen op het postkantoor. Dachten we toch alles voor elkaar te hebben na het inwinnen van informatie bij het consulaat in Amsterdam en het consulteren van de website van de motorizzazione zelf... maar nee. De tarieven waren veranderd en ook hebben we een geautoriseerde vertaling van de APK-keuring nodig (heeft nooit iemand iets over gezegd/gemeld), die bij ons nu net verlopen is. Terug naar NL? Dachten we niet. Gelukkig kan de auto hier ook gekeurd worden op een manier die voor de import voldoende is, 15 min werk, 16 euro, maar daarvoor moeten we wel naar Bereguardo. En daarvoor moet een afspraak worden gemaakt en daarvóór moet er betaald zijn. OK, we komen volgende week wel weer terug voor de tweede poging. Dan maar een terrasje op piazza Vittoria, er zijn ergere dingen!
Dan de ingegnere: twee offertes zijn er binnen voor de verbouwingen. Van de ondernemer uit St Maria en van de BEAL group uit Milaan die zelf is aan komen lopen. De laatste lijkt het gunstigst, in ieder geval qua prijs. Bovendien zijn zij al enige ook komen kijken. Volgende week gaan we beslissen over wie, wanneer en voor hoeveel!
Pict0146_3 Ondertussen doet eenieder ook pogingen om wat wandelvertier uit te zetten. De dames wandelden naar Lirio, bezochten de plaatselijke bar en keerden naar een uur of anderhalf/twee heelhuids terug. Daarna gingen ze ook nog eens koken, twee dagen achter elkaar zelfs: ratatouille en lekkere pasta alla putana. Neemt daar een voorbeeld aan, toekomstige gasten! Vandaag probeerden de doorzetters onder ons een wandeling rond te krijgen die eerder was vastgelopen in de rulle wijngaardklei. De eerste poging om de route dan maar via de andere kant te benaderen, leidde weer naar de heenweg zelf. Maar bij de tweede afdaling hadden we succes: door bosachtige omgeving, wilde bloemenweides en onvermijdelijke wijngaarden kwamen we op het gewenste spoor uit. De eerste(?) rondwandeling voor de nieuwe Sunflower-gids Oltrepò is gereed! Als volgende doel staat Cigognola op het menu.
Hpim4441  Dezelfde dames werpen zich ook al op als tuiniersters en ontdeden het rozenperk van het kruipgras en de winde. Een volgend project betreft het repareren van de oprit met cement, al dan niet gewapend en het installeren van de aangeschafte hangmat.
Vandaag kwam opeens de idraulico langs om te melden dat de elettricista inmiddels weer beschikbaar was en zou langskomen. Hoeft niet meer, riposteerden wij, want we hebben onze eigen elettricista fai da te . Ook maar even de kosten van de pomp aangekaart. Néé, 300 euro had hij gezegd, geen 600: misverstandje. Tja.
Hpim4419  ’s Avonds bij het eten testen we wat wijntjes en bekijken we de altijd wisselende avondluchten, soms met Alpen-reliëf! Soms wordt er ook geblogd! Niet altijd prettig bij deze zwoele temperaturen, want het blijft hier maar warm, zodat piano piano een goed ritme is.

2 opmerkingen:

 1. Voor de verandering is het hier ook es warm en dan is water uit de kraan wel zo lekker:

  http://www.gne.tweakdsl.nl/duepadroni/kraan1.jpg
  http://www.gne.tweakdsl.nl/duepadroni/kraan2.jpg


  BTW: KPN heeft jullie website opgeslokt?

  http://home.kpn.nl/boots/
  of
  http://home.planet.nl/~boots/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi boys,
  Hier een berichtje uit Guatemala.
  Bevalt prima en hebben al veel gezien. Even wat minder warm. Aardig om bij tekomen. Kunnen niet smsén. Hier geen bereik met de telefoon. Groetjes Jan en Nel

  BeantwoordenVerwijderen