Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


donderdag 14 februari 2008

Canevino

Hondwijn Hond en wijn, dat zijn inderdaad enkele van de ingrediënten van ons verblijf hier de laatste weken (naast dakdekkers en ingenieurs). Maar Canevino is ook een leuk plaatsje in de omgeving van Montecalvo (er schijnt ook een Casa Gatto te zijn, maar daar durven we met Saar niet heen). Vandaag besloten we, omdat we niks beters te doen hadden (het was alwéér stralend weer, morgen spreken we pas met de ingenieur en het dak bleek gisteren opeens af!!!!), maar eens een ritje aan de oostkant van Santa Maria te gaan maken. We zien telkens als we naar Santa Maria rijden of lopen uit op een toren aan de overkant van Valle Versa en vragen ons steeds af in welk plaatsje zich dit merkmaal bevindt. Dus maar eens op verkenningstocht met de Kaartmontecalvocanevino stafkaart (een maand of twee geleden aangeschaft) bij de hand. Het werd een alleraardigst tochtje over de achtervolgende heuvelkammen met uitzichten op schattige dorpjes en veel heel veel wijngaarden (die nu nog bladerloos staan te wezen, maar over een maand of wat is alles groen). We passeerden San Damiano al Colle (waar de narcissen al op knappen stonden), Rovescala, Torrone, Pizzofreddo, Golferenzo, Volpara en dus Canevino, waar Hpim3505je vanf het plein Hpim3511voor de kerk een Hpim3514prachtuitzicht hebt over de valleien. Onderweg her en der pleisterplaatsen en wijnproeverijtjes. Dit alles op een afstand die het mogelijk maakt dit parcours in een leuke dagwandeling op te nemen. Op de stafkaart zijn de steenslagweggetjes die tussen de wijngaarden doorlopen goed aangegeven, en we zien dat er tal van dat soort tussendoortjes te vinden zijn. Als we over een paar maanden terug zijn, gaan we de route al wandelend maar eens verkennen en uitzetten. Hpim3507Leuk werk! Jullie merken het: ons zelfgemaakte Hpim3519Hpim3517wandelgidsje is al in de maak! Op de terugrit kwamen we warempel eens een keer uit bij de kerk en het kasteel van Montecalvo, die nog al geïsoleerd van de frazioni van de gemeente zelf liggen, onzichtbaar achter het kerkhof dat we eerst voor het kurketrekkermuseum hielden! Dat museum, alleen 's zomers open, bleek naast de kerk te liggen. Of het kasteel te bezichtigen is, bleef vandaag nog onduidelijk. Alles werd goed onderhouden, maar de hekken waren dicht, geen infobordjes te zien. We hebben nog wat uit te zoeken. Voor de Jealous Guys nog wat leuke plaatjes.



Hpim3522Hpim3521Hpim3503Hpim3509   

5 opmerkingen:

 1. Geen foto's van het dak?

  Dan maar het dak dat hier in Zwollywood (bij Heino) af is!

  http://www.gne.tweakdsl.nl/duepadroni/galerij.php

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar hangen die Padroni toch uit?! Gans meelezend Nederland wacht op nader nieuws over smakelijke dakdekkers, rondhangende elektriciens, verleidelijke loodgieters en ander al dan niet werkend werkvolk! Het zal toch niet zo zijn dat nu de zoektocht naar een huis volbracht is, het weblog komt te overlijden?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tis maar helemaal de vraag of het duo een koude nacht zullen overleven op het dak.
  Ze hebben zichzelf buitengesloten (luikje dicht gevallen) toen ze foto's wilde maken van de nieuwe aangebrachte pannen en de (mooie) omgeving (lees de Alpen), u kunt dit tafereeltje zelf gadeslaan op Life maps en Google earth (maximaal inzoomen).
  Nu hebben ze wel de uitgelezen kans om eens rustig de Italiaanse sterrenhemel goed te bestuderen het is er 's nachts immers sikdonker, zo heeft elk nadeel z'n voordeel.

  Das Ganze ist als MP3-Datei herunterzuladen.
  http://www.gne.tweakdsl.nl/mp3.mp3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. kom toch bitch, dat had je zelf kunnen bedenken! de padrones zijn in het huis natuurlijk, alwaar geen internet en dus geen blog! maar hij staat er weer hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Natuurlijk wist ik wel, dat jullie zaten te genieten in jullie stulpje, maar ik wil gewoon alle (on)smakelijke details horen. Het leven hier in Holland is niet half zo spannend als daar in Italië. Ik heb de web-lognieuwtjes gewoon nodig om hier overeind te blijven. Ook een bitch heeft zwakke momenten! :)

  BeantwoordenVerwijderen