Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


vrijdag 6 februari 2009

Il gingillarsi

Img_2269 Het luieren dus. Daar mag Saar dan overdag aan gewend zijn, maar daarom hoeft Torti het toch niet óók te doen? Denken wij en we sturen maar ’s een pittig berichtje aan Cassani, dat hij onze gewaardeerde aannemer ’s een beetje moet opporren:Un’altra settimana è passata senza alcuno lavoro alla nostra casa . Non capisco perchè Torti e i suoi muratori non si sono presentati questa settimana .  Mercoledì, ieri e oggi il tempo era buona e certo i lavori dentro avrebbero potuto continuare. La settimana scorsa il fabbro ha già consegnato la scala, e lui ha anche portato i vetri per le nuove finestre della cucina. Non so che cosa sta adesso impedendo il progresso. Ti ricordi che nel contratto con Torti abbiamo accordato che la data di consegna della casa sarebbe il 28 febbraio.Er zit niet voor niets een boeteclausule in het contract, toch? En we snappen wel dat het weer niet heeft meegezeten, maar het lijkt er inmiddels toch meer op dat Torti zich helemaal niets meer aantrekt van enige planning. Img_2250 Img_2267 Goed, het was deze week opnieuw slecht weer: eerst weer 15 cm sneeuw, daarna een dag of twee droog (maar ook zodanige dooi dat de sneeuw inmiddels zo goed als weg is), en nu weer (stort)regen (de weg langs ons huis lijkt wel een rivier, maar de cantina is nog steeds droog!). Slecht weer dus, maar dat is buiten, terwijl het nodige werk binnen verricht kan worden. De ijzeren trap ligt al een week in de blubber te roesten, had die niet gewoon al geplaatst kunnen worden?
Img_2268Rustig is het ondertussen wel. We kunnen wat langer in bed blijven liggen dan wanneer de werkers wél verschijnen. Helemaal nietsdoen is er voor ons echter ook niet bij, want er moeten nog steeds dingen voor de inrichting van het huis worden aangeschaft. Het is ongelooflijk hoeveel je nodig hebt voor een nieuw huis! Een nieuwe eettafel voor in de keuken, want de oude hebben we in Nieuwegein verpatst. Bij het goedkope meubelzaakje naast de IperDì zagen we zowaar een passende tafel in de aanbieding, met bijpassende stoelen. Snel hebben we toegeslagen en voor nog geen 400 euro staat de nieuwe tafel te pronken in de keuken, met nieuw gekocht lopertje en kussentjes voor op de houten stoelzittingen. Het vinden van passende lampen bleek een lastiger probleem, maar na lang zoeken hebben we nu iets dat wel leuk staat. Ook voor boven het aanrecht hebben we nog wat extra spotlights faretti da plafone gekocht (maar die zijn nog in bestelling).
Img_2270Ikea 
Voor het twee-persoons hemelbed hebben we een trapunto ingeslagen, een soort katoenen of kunststof deken, of quilt. Die zijn over het algemeen nogal prijzig (99 euro voor een tweepersoons) en lelijk, maar net hadden we weer een gelukje: een leuk model, passend in de “gele” kamer, voor 15 euro! O nee het is niet waar, bij de kassa nog eens 50% korting. Kijk, zo gaat ie goed! Overal kijken en lang genoeg zoeken, dat levert zijn geld wel op. Ook bij de Ikea doen we goede zaken, voor de linnenkasten, nachtkastjes en fauteuils.
1 2c                                  Bij een plaatselijk drukkertje zijn wat wandversieringen in bestelling: een paar van onze eigen foto’s, op groot formaat afgedrukt op tela, een soort plastic schildersdoek.
We zoeken verder, naar meubels voor de verblijfsruimte, zoals een bedbank die betaalbaar is en ook nog een beetje behoorlijk zit en ligt. We hebben er verschillende gezien voor 1000 euro, maar proberen of het toch niet wat goedkoper kan. In ons eigen woongedeelte moet er nog een dressoir komen, want onze ouwe Pastoe-kast hebben we in Nederland verkocht.Wandelkaartgroenroodpaar_2 Naast al dit shoppen wordt er ook alvast gewerkt aan de toeristische programma’s: wandeltochten en autoritjes worden uitgezet en beschreven met behulp van zelfvergaarde informatie, internetgegevens en stafkaarten. Leuke hobby!

2 opmerkingen: