Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


woensdag 10 december 2008

La pubblicità

Nou, nou, anderhalve week niks en nu opeens twee dagen achter elkaar een blogbijdrage. De aanleiding daarvoor is onderstaand krantenknipsel, genomen uit La Provincia Pavese, het regionale dagblad van deze streek. Daar kunnen de mensen lezen wat in de eigen omgeving belangrijk is. Zoals bijvoorbeeld het CoroImg_1528  jubileumconcert dat het koor Schola Regina Pacis a.s. zondag verzorgt in het kerkje van Scorzoletta. De oude padroni zingt daar een vrolijk tenorpartijtje in mee. Op eigen kosten heeft de dirigent Enrico Vercesi (een bekende naam in deze omgeving) een aantal posters laten drukken om die te verspreiden. De oude P. heeft er een meegenomen naar huis en aan de keukendeur opgehangen zodat in ieder geval Torti en zijn mannen op de hoogte zouden komen van dit festijn.En vandaag dan nog meer publiciteit, reclame in La Provincia. Wie daarvoor heeft gezorgd weten we niet. We vermoeden ook dit keer weer Enrico V. De oude P. is, voor zover het zicht en resolutie het toelaat, te zien helemaal links achteraan op de foto die La Provincia heeft geplaatst bij de aankondiging. Maar zagen we dat nu goed? Is dat niet onze eigen foto. Geschoten door Stef met de toen gloednieuwe Canon camera? Jammer voor Stef doet La Provincia niet aan bronvermelding.Img_0517We vinden het eigenlijk best wel leuk dat onze foto van mijn (O.P) koor in de krant staat. Er komen nu natuurlijk drommen mensen op het concert af. Eéntje die in ieder geval komt is Torti. Toen we vol trots de krant tevoorschijn haalden om het hem te laten zien, wist hij precies waar het over ging. Thuis had hij het al gezien, en komen deed-ie zeker!Vandaag lag de verbouwing weer eens stil ondanks de haast die Torti heeft. Het "maltempo" speelde weer een spelbreker. We een mooie spelbreker want de sneeuw ligt weer hoog opgestapeld op de oprit en de trap naar het bordes. Immag046 Immag040 Saar moet weer "Ankieën-van-Grunsvennen" en Stef kon vanmiddag toen het een beetje minder heftig sneeuwde weer met de sneeuwschuiver aan de slag om het pad vrij te maken. Ook de 'marmista' die vanmiddag het aanrechtblad zou brengen, kon helaas niet door de sneeuw naar boven. Voorlopig staat dat nu voor morgenochtend gepland. Immag045 Als de weg sneeuwvrij is natuurlijk.

2 opmerkingen:

 1. Jullie hebben tenminste nog weer, hier hebben we 366x' '.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lees ik ?? Motivatie problemen ??? Jullie luie flikkers......(oeps oeps), aan de slag jullie!!Ik had ook niet altijd zin in wiskunde maar dankzij de zeer strenge maar ook vriendelijke wiskunde leraar heb ik het toch maar mooi gered!
  Leuk om jullie avonturen te lezen en volg het al een tijdje, ik kon het niet laten om nog langer te wachten met een reactie!
  Nou keep the spirit up, groeten
  Dennis (je wel die vreemde kennis van an en ton) en Priscilla ( ja ja mijn toekomstige VROUW!!)

  BeantwoordenVerwijderen