Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


vrijdag 26 december 2008

Natale 2008

Img_1772Img_1773   Kerst in Zaandam dus, met familie en vrienden. Én met kado's, doordat Cis, Ruben en ondergetekende woensdag de "stad" (beter gezegd: bouwput, want ook Zaandam wil graag járen en járen in de troep zitten, om een grootsteeds centrum te verkrijgen) een middag lang onveilig hadden gemaakt, in de rol van kerstman/vrouw/mens. In de kadowinkel, de Blokker en de V&D werd genoeg goedbedoelde flauwekul gescoord om de kerstavond mee door te komen. Wat te denken van een kurketrekkerset en van de dvd's van alle seizoenen Cold Feet? De uitreiking van deze snuisterijen vond plaats tijdens het (onvermijdelijke) spelletje Triviant, dat door het Boots-trio Nico, Vera, Chris gewonnen werd: de vragen zijn nu eenmaal op een wat oudere en bedaagdere generatie gericht, dus dat zij wonnen was niet verrassend. Chris kreeg bovendien het "Boek met Alle Antwoorden" kado, dus ja, dan is het een gelopen race.
Img_1776Img_1777Img_1782Img_1790    Na het spel begaven de kok Cis en haar maten zich keukenwaarts om een echt heerlijk maal te bereiden met garnalencocktail, vegetarische tomatensoep met ballen, spoom, afgehaalde sperziebonen met sierlijk staartje, wel degelijk schoongemaakte spruitjes, vegetarische kalkoen in bladerdeeg, stoofpeertjes enz enz. Dit alles geserveerd op een feestelijk gedekte tafel. Dankzij veel drank en levendige tafeldiscussies vloog de avond voorbij, helaas helaas.
Kerst_2008_1Img_1796Kerst_2008_4    Deze blog zit ik nu te typen in Zwolle, tijdens ons tweede kerstdagbezoek aan moeder en broer. All's well en we gaan zo meteen aan dé chinees, zie een eerdere reactie van rare druif op deze blog!
Dit weekend gaan de padroni zich eens te buiten aan een nostalgisch weekendje Amsterdam met overnachting in het appartement STUDIO 5 HOOG van Vera. Daarna wordt het een bezoekje Nieuwegein en oud- en nieuw in Rotterdam, voordat de terugtocht, via Heerlen, begin januari alweer zal worden aanvaard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten