Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


vrijdag 1 augustus 2008

Aiuto!

Pict0062  Ik zit hier heel alleen in de keuken. Boven is het een gestamp en geklop dat zijn weerga niet kent. Kortom wat een rustige vakantie had moeten worden, is ontaard in een zenuwslopende heksenketel. En was er nu nog maar een zwembad, maar nee, de heren vinden de siertegeltjes in hun luxueuze badkamer belangrijker dan het welzijn van hun gasten.Pict0145Pict0048Pict0152    Wat  voorgespiegeld wordt als een waar Eden voor de vakantieganger, is in feite een strafkamp waar tot bloedens en zwetens toe ‘gewerkt zal worden’. Pict0182 Pict0050 Kreeg de oplettende lezer van deze blog eerder paradijselijke foto’s voorgeschoteld, hier zijn de echte schokkende bewijzen van het zware regime. Al het huishoudelijke werk is ondertussen uitbesteed aan de ‘gasten’ ,  terwijl de padroni intussen, het er onbeschaamd van nemen.                                                                   

Pict0196Het enige wat nog gemeenschappelijk gebeurt is gapen, hetzij van vermoeienis, hetzij van verveling.                                                                                                                 Pict0063  Met als meest in het oogspringend gevolg, dat wij hedenochtend alweer een kreupele kampgenoot van medische zorg moesten voorzien. Laat u niet bedotten door de bijgevoegde foto, de hr S.S., rechts op de foto probeert deze dramatische situatie nog van een komische noot te voorzien.Pict0001  Geen wonder dat een der gasten al trachtte de buren te bewegen haar te hulp te schieten, maar helaas wist zij het geblaf van de talloze honden die de villa omsingelen, niet te overstemmen.

4 opmerkingen:

 1. Toch nog een foto van het nieuwe hekwerk, echt vakwerk!
  [dat hek]

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach, de dames hebben het langer volgehouden dan het bitchgezin. Maar inderdaad, toekomstige gasten zijn gewaarschuwd! Het paradijs ligt ongetwijfeld in Italië en misschien zelfs in Oltrepó, maar bij de padroni... Daar dus niet. Werken & lijden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk hier eens: http://nl.youtube.com/watch?v=Topd0jCXGTM
  Nu weet je waarvoor de bak achter de rustico ooit bedoeld was...

  BeantwoordenVerwijderen