Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


vrijdag 1 januari 2010

Spinone latitante

Img_5458 Een voortvluchtige Italiaanse jachthond. Spinone? Ja, dat schijnt onze Thomas (voor een deel) te zijn, althans volgens de gasten in restaurant Bagarellum, waar we gisteren Oudjaar vierden. En voortvluchtig? Ja want hoewel we onze avontuurlijke pup(?) keurig met zijn lijn aan onze stoelpoten hadden vastgebonden, liep hij opeens vrij rond door het restaurant, op zoek naar heerlijkheden. Lijn doorgebeten. OK, gaat dat zo? Stukken lijn weer aanelkaar vastgeknoopt, hond gevangen en ... even later zien we dat hij alweer bezig is de lijn op een andere plek door te knagen!
Img_5972_2 Img_5977Tijdens de kerstlunch bij Ristorante Menhir was de boef ook al ontsnapt en begaf hij zich ongrijpbaar onder een lange feesttafel met Italianen. Italianen die het allemaal erg leuk vonden, want ze zijn dol op honden. Ook gisteren werd Thomas door de andere gasten uitgebreid bewonderd en vertroeteld en hij vond het prachtig (weer wat ander vlees om in te bijten). Italië is hondvriendelijk!
Img_5948 Img_5958 Img_5956 Img_5942 Img_5964 De Oudejaarsmaaltijd bij Bagarellum was erg lekker (we verwachtten niet anders) en levendig, met de karaoke-voorstelling van Enrico, koordirigent en componist van het Scuola-koor waar Nico en ook Leda, Nando en Marco van Bagarellum lid van zijn. De avond vloog om en ook na twaalven was er veel drukte en vertier. Tegen enen togen we af, want onze eigen druktemaker werd nu echt té wild. Hij was duidelijk aan zijn kerstmaaltijd toe.
Een Spinone dus, of tenminste een kruising van "iets" met een Spinone. En een blik op/in Internet laat zien dat de Spinone inderdaad gekenmerkt wordt door die harige kop en die leuke haartjes op de snuit, die Thomas ook heeft. Img_3036  Ook leren we via de digitale snelweg dat het beest wel een kilo of 30 kan worden (slik), en verder een heel geschikt huisdier is: lief, aanhankelijk, zachtaardig. Geen echte waakhond, maar wel een gweldige apporteur ("Hol mir das Telefon!") en speurneus. Dat worden truffels!!
We zullen het binnenkort hopelijk zien, want vanaf zondag gaat meneer een week met de padroni op les bij een hondenschool in Casteggio. We zullen 'm s mores leren!

2 opmerkingen: