Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


donderdag 24 december 2009

Essere come San Tommaso

Img_5818  Hij wilde er eerst niet aan, maar nu moet de ongelovige-Thomas-padrone toch ook erkennen dat de wolf inmiddels twee keer zo groot is geworden. Optillen met één hand lukt niet meer. Bij het eten legt hij z’n kop op tafel, op een paar cm van je bord. Het zijn harde, niet te ontkennen feiten. Img_5864 Img_5816  Nu stoeit Thomas nog met Toby, de kettinghond en ligt hij onder, maar over hoe lang/kort nog voordat de rollen omgekeerd zijn? Nu ligt signor T nog lekker bij wijze van sjaal om de nek van de padrones, maar als ie eenmaal 30 kg weegt … dat is een benauwende gedachte. Img_5801Img_5809

Img_5886Img_5761Er begint iets meer lik dan bijt in het gedrag van het knaagkonijn te komen, maar je broekspijpen (en je mouwen en je neus en je sloffen en …) zijn nog steeds niet echt veilig.
Het landschap is nog steeds winters panoramisch, al dooit het wel als een gieter. De sneeuwt kraakt luidkeels en Thomas vindt dat maar iets raars. Wij ook trouwens, nooit eerder zo gehoord. De bovenkant van de sneeuwlaag is verijst en Thomas zakt er of doorheen of gaat plat op de bek.

Img_5897panoramaImg_5878Img_5822Het blijft allemaal spannend. Mooie plaatjes levert het ook op! Het mag nog even winter blijven.   
De kerst in Montecalvo! De padroni gaan de 1ste kerstdag eten bij de aloude Menhir en met oudjaar zijn ze present in Bagarellum. Vereenzamen doen we dus niet, ook al omdat we alle dagen gasten hebben. We wensen eenieder alvast een spetterend uiteinde en goed begin van 2010! Img_5877

5 opmerkingen:

 1. De truffels zijn de koude grond ontvlucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook hier een fijn winterlandschap al vanaf donderdag jl. Dus genieten we met volle teugen van dit weer. Hoop dat er vanavond sneeuw valt en geen regen, anders wordt het glibberen naar de kerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook in NH een witte kerst! Maar het regent nu snel weg. Tanti auguri, padroni!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Af en toe maar boven op San Thomassio gaan liggen, lijkt me. Nu het nog kan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een lieve cucciolo.

  Hebben jullie nog plek voor 2 personen een weekje in Juli? Ik ben op zoek naar een goede honeymoon-plek...:)

  BeantwoordenVerwijderen