Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


donderdag 7 januari 2010

Comunista snob

Img_6131 Je bent een snob, zei Cosetta tegen de lekkerbek-padrone die als enige aan tafel koos voor een stracciatella-chocolade-ricotta-taart als toetje. De andere cursisten namen perziktaart of chocolade. Maar ja, ik had die lekkere straciatella-taart gespot en was vastbesloten die te nemen. Een snob dus. Maar ook een communist, want, aldus dezelfde Cosetta, volgens Berlusconi is iedereen die het niet met hem eens is een communist. En zo werd ik vandaag betiteld als een snobistische communist, nadat ik eergister al met de eretitel communistische wiskundige bekleed was geworden. Geeft niet, van titels heb je nooit genoeg.Naamloos1 Naamloos2 Wat dachten namelijk jullie van de titel: Conduttore cinofilo die ondergetekende vandaag veroverd heeft! Ik ben trots als een pauw, eindelijk eens een titel waar ik elke dag wat aan heb (dankjewel An voor deze scherpe observatie). "Hij zat al jaren te mieren met boek en cahier en we geloofden er al bijna niet meer in, maar nu had hij dan toch die verdomde bul veroverd en zou hij kunnen opereren en genezen. Als hij medicijnen gestudeerd had." Zoiets dus.
Img_6116 Vandaag was de laatste les en die bestond voor een deel uit theorie over de verschillende honde(n)rassen en hoe deze rassen in 5 klassen kunnen worden ingedeeld. Elke klasse representeert daarbij een stadium in de levensfase van een wolf: kindertijd, adolescentie, etc. De theorie heet Neotenia en verklaart waarom bijvoorbeeld een bulldog een heel sterke territoriumdrift heeft en de meeste jachthonden veel minder. Onze Thomas bevindt zich ergens in de middenklasse en is én speels én gehecht aan de baas van de roedel maar vertoont ook al wat onafhankelijkheid en jachtzin.
Img_6118De oefening van vandaag bestond uit het naar je toe roepen van je hond als hij los loopt en wat verder weg is geraakt. Niet constant zijn naam en Kom hier! roepen is het devies, als je toch al weet dat hij niet zal komen. Je moet zijn aandacht trekken en hem verleiden naar je toe te komen door iets te bieden dat interessanter is dan waar hij op dat moment mee bezig is. En vooral niet straffen als hij bij je is gekomen en niet meteen aan de lijn doen. Dan weet je zeker dat hij de volgende keer niet meer komt. Ze zijn echt niet gek hoor, die honden!
Hoewel de les maar tot 12:30 duurde, besloten we toch maar te blijven lunchen. Het is zo godverg-eten lekker! Stracciatellataart, ja lekker. Dan maar een snob comunista.

4 opmerkingen:

 1. Wordt hoog tijd voor een FAQ op dit blog met een lijst wie die *-padrone is, inclusief de bijbehorende cv. Tis niet meer te verhapstukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @rare Druif - ik snap het probleem niet. De ene padrone blogt en de andere (bijna) niet. Alle *-padrones in dit blog zijn gewoon diezelfde, die veel blogt. Maar eigenlijk is dit weer een verborgen wedstrijd die bitch alweer gewonnen heeft. Ze heeft inmiddels recht op een zwembad vol prosecco, als we alle toegezegde prijzen bij elkaar gieten. :)
  @padroni - gefeliciteerd met alweer een nutteloze titel! Bitch zal in februari met eigen ogen vaststellen wat er nog over is van alle goede resultaten en wat dus nog de waarde van de bijbehorende titel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O ja, ik word ook een communistische snob! Straciatellataart. Mmmmmmmmmmmmmmmm!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Taart is op!!!
  Ik had graag een zwembad voor de bitch gevuld met Prosecco, maar helaas is dat niet een wijn van deze streek, dus dat gaat niet door.

  BeantwoordenVerwijderen