Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


zondag 15 maart 2009

Emicrania e primavera

Emicrania1  Zo daar is de bolleboos eindelijk weer. Hoe gaat het met hem? Nou, vandaag voor het eerst sinds bijna twee weken weet hij zonder pillen te leven. Paracetamol (2 versies), spierverslappers, post-operatieve pijnbestrijders: ze konden het allemaal niet bolwerken tegen de knetterende hoofdpijn die de blog-padrone al die tijd immobiliseerde. Sinds vorige week is al deze troep vervangen door een anti-migraine medicijn, en dat helpt wonderwel. Inmiddels is de hoofdpijn ook zonder pil draaglijk geworden: het lijkt langzaam weg te ebben. Hèhè, het werd tijd. De blog-padrone wil namelijk ook wel eens naar buiten, het is immers lente!!!

In de wijngaarden beginnen bloempjes te bloeien (winterakoniet, inheems euphorbiaatje) en de takken van de bomen lopen uit.Img_2645 Img_2636Het wordt al aardig warm in de zon. Bij het rozen snoeien breekt het zweet de groenvingerige padrone uit.Img_2658

Img_2661_2Img_2671_2De klus-padrone heeft ook de voorjaarskolder en richt gezwind te slaapkamers in, nu Torti eindelijk klaar is binnenshuis (zelfs de tegelvloer in de kelder is gelegd). Dinsdag komen de resterende meubeltjes en dan zijn de slaapkamers gereed voor gebruik. Net op tijd, want in april komen er vrienden en familie langs.
Ter afwisseling gingen we vandaag eens naar een degustazione een wijnproeverij ter gelegenheid van de eerste wijn van oogstjaar 2008. Deze werd gehouden bij de Cantina Conte Vistarini, de graaf die zo’n eeuw geleden de pinot nero in dit gebied geïntroduceerd heeft. Img_2674 We proefden wat lekkere pinot nero rosato, buttafuoco, bonarda en pinot nero rosso e bianco. Ter afsluiting nog wat dessertwijn, de Op de tafels stonden bakjes om “overtollige” wijn weg te gieten. Wij en “overtollige” wijn, haha. Burp!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten