Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


zaterdag 5 december 2009

Prima neve

Immaculata Goeie sneeuw! Gisteren werden we "opgeschrikt" door de eerste sneeuw van het seizoen. Op onze hoogte was het nog weinig en nattig, maar vanaf 350 meter hoogte zag het er al behoorlijk definitief uit. Een witte kerst, eindelijk? Het behoort hier zeker tot de mogelijkheden. En de padroni zijn dit jaar weer eens thuis, in afwachting van de familie-invasie in februari. Niet dat we alleen zullen zijn de komende periode, want we hebben zelfs nu nog aanloop: morgen een paar dagen de ouders van een Italiaanse die zelf een paar km verderop woont. In Italië viert men de Onbevlektheid van Maria en dus is het Feest (of is het Feest?): een lang weekend vrij, of zoals ze hier zeggen een ponte, een bruggetje. Ook oud- en nieuw is een feestdag en dan komen er zelfs 7 Italianen uit Milaan bij ons logeren (waar gaat nummer 7 slapen?). We hebben goede hoop dat er met de kerst ook nog wel wat Italiaans aan komt waaien. Daarvoor komt er op 13 december een Nederlands stel doortrekken vanuit Griekenland. Hoezo laagseizoen? We klagen niet. De eerste belangstellende voor de zomer hebben nu toch ook echt geboekt (2 weken), lekker vroeg, als dat zo doorgaat, dan lopen we straks vol.
Img_5423 Img_5440 De bovenverdieping is inmiddels aardig opgeknapt en het wachten is op IKEA voor aflevering van Besta en Ektorp (luie leunstoel), waarna we echt eindelijk op orde raken. Nou ja orde. Thomas de Wolf doet zijn best om weer wat entropie toe te voegen, door aan alles te knagen wat 'm voor de bek komt. Zoals de oplader van de mobiel van de sms-padrone. Een nieuwe kostte 14 euri. Bedankt, Wolf! De padroni voelen ook aan den lijve hoe zijn tandjes steeds meer doorkomen. En hij GROEIT! Volgens Marco wordt 't  uiteindelijk wel een kilootje of 30 aan hondevlees.
Marco (zoon van Leda en Nado van restaurtant Bagarellum van de kookworkshop) was bij ons in het kader van zijn nevenactiviteiten als verzekeringsagent. Volgend jaar gaan we een paar honderd euri besparen op inboedel- en auto-verzekeringen. Winst die we dan ongetwijfeld meteen weer kwijt zijn aan het knaag- en vreetmonster.
Img_5464 Img_5462 Het weer is nu wisselvallig, regenachtige dagen worden afgewisseld met zonovergoten dagen. Ook de minder zonnig dagen leveren vaak prachtige uitzichten op van laaghangende wolkengebeurens. De eerste lange wandeling met het hondebeest is gemaakt, met als eindresultaat een afgeleefde en gebroken padrone en een vrolijk doorhuppelend dartelbeest. We gaan de door ons eerder ontwikkelde wandelingen afstoffen en definitief maken!

2 opmerkingen:

  1. Vindt nou niemand dit bericht de moeite om te reageren. Hartstikke leuk toch om te lezen over de vernielzucht van de huiswolf, over het aangename weer in bella Italia en de vrome toewijding van de heidense Padroni aan onze heilige maagd! Ik geniet, maar heb het zo druk dat ik zelf aan bloggen niet toekom. Laat staan aan reageren...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou vooruit, hier komt-ie:

    Nou wat je leuk noemt, dat kreng heeft nu al anderhalve bank nodig, nog even en de heren-P kunnen op de grond gaan zitten omdat het wildebeest hem ook nog opgegeten heeft.

    Als Bor de Wolf hier later op bezoek komt heeft hij niet genoeg aan de kattebrokjes alleen maar gaat m'n lieve rode kater er ook nog aan, gezellug!

    BeantwoordenVerwijderen