Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


zaterdag 28 november 2009

Mangiapadrone

Img_5434 De wereld is groot en spannend! En al is de wereld dan misschien niet maakbaar (gelukkig maar?), hij is in ieder geval wel knaagbaar. Planten, boeken, kranten, plastic zakken, pantoffels, telefoons, brillen, afstandsbedieningen, condooms ... (Condóóms??? Ja, daar kwam het hondebeest vanochtend tijdens een wandeling door de wijngaard mee aanzetten! Kennelijk gaat het in de wijngaard uitstekend van bil). Met alles komt Thomas met tomeloze energie aanzetten. Het is voordurend opletten geblazen. Ook de ledematen van de padroni zijn niet veilig: vooral neus en oorlel (rechts) van de blog-padrone schijnen erg smakelijk te zijn.
Img_5427Img_5439Gelukkig doet de bench goed dienst als het de padroni even te lastig wordt (iedere drie seconden achter je pc vandaan om te controleren wat het beest nu weer uitvreet, zoals nu, dat schiet niet op). Het helpt ook met de zindelijkheidstraining, want Thomas piest niet graag in zijn eigen nest. 's Ochtends vroeg (heel vroeg) begint hij te piepen, om te waarschuwen dat hij nodig moet. De meest dappere padrone stapt dan uit bed en gaat even met het hondekind naar buiten. Na gedane boodschap delen we een snoepje uit, in de "hoop" dat hij het op die manier sneller leert: piespoep buiten=snoep, piespoep binnen=geen snoep.
Img_5449 Wat verder opvalt is hoe soepel en wendbaar dat magere lijfje van Thomas is, je kan hem bijna dubbelvouwen zonder dat er iets kapotgaat. Dat kan van de meeste padrone's niet gezegd worden, we zijn al blij als we zonder teveel gekreun onze sokken en schoenen aan kunnen trekken! Als Thomas zich uitrekt op de bank, is het net een lange worst. We zijn benieuwd hoe snel hij groeit ("Is ie nu al groter?" vroeg de ene padrone vanochtend bezorgd aan de andere padrone.) Hij ziet er nu nog zo onschuldig uit ...Img_5458 Img_5459

3 opmerkingen:

 1. Toch is het wel een droppie, ook al hebben jullie alle aandacht voor hem nodig. Geniet er maar van, dan wordt het verdriet om Saar iets minder. Maar wel blijven opvoeden. Veel succes. Groetjes uit Nieuwegein.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu Thomas alle lijnen met de buitenwereld heeft doorgekauwd en bezig is met de rest van de villa af te breken wil men verdere afbraak van Italië door ene B. voorkomen.
  Op 5-12-09 gaat men in Italië demonstreren:
  http://www.noberlusconiday.org/?page_id=357
  Wij in Nederland houden ons dan bezig met een andere schijnheilige...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. GNAGNAGNAGNAGNAGNA......Vallen dit soort wezentjes onder de herkauwers???

  BeantwoordenVerwijderen