Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


dinsdag 30 juni 2009

Didascalia

Img_4422 Praatjes bij plaatjes deze keer. Dat krijg je ervan als je niet regelmatig blogt, dan is er van alles te vertellen.
Het belangrijkste nieuws is dat Torti (of beter Marco) eindelijk is begonnen met het aanleggen van het zwembad! Er is al een groot gat gegraven en dat zal (hopelijk!) morgen verder worden uitgediept. Laten we smeken en bidden dat onze ondernemer nu eens een keer achterelkaar door blijft werken tot het af is en dat er geen nieuwe problemen opduiken.Img_4345 Ander aardigheidje is het concert dat het koor van Nico, de Scuola, een concert heeft gehouden in het kader van het Ultrapadum Festival, i.s.m. een meisjeskoor uit de USA. Opvallend was weer de mooie klank van het koor uit Scorzoletta en het goede gebruik van de dynamiek. Dririgent/componist Enrico was dan ook erg tevreden, evenals deze luisteraar. Voordat het concert begon was er een mis in de gigantische en mooie kerk van Canetto Pavese. Van de tientallen (30-40) kerkgangers gingen er 6 ter communie! De voorganger vergreep zich daarna maar zelf aan de miswijn en kon door een verminderd coordinatievermogen daarna de knoppen van de geluidsinstallatie niet meer ontwarren. Komisch! Na afloop van het concert hebben we gezamenlijk pizza gegeten. Iedereen nam bier, behalve de wijnpadrone. Die is hier niet voor niets tenslotte.
Img_4416Img_4413 Wijn? Zei u wijn? Ja ook dat is nieuws: de wijn die de padroni zelf getrappeld hebben, is klaar. Ook een paar maanden later dan aangekondigd, maar toch op tijd. Zelf hebben we hem meteen geprobeerd natuurlijk en het mag gezegd, de teen-ferromonen van de padroni zijn niet te versmaden. Kom naar de Villa en ervaar de wilde frisheid van ...
Img_4414 Een ander succesproduct: de zucchini ofwel courgettes (of waren het nou aubergines) uit de bescheiden groentetuin van de padroni. Iedere dag valt er weer een te oogsten. Soms ziet de plukpadrone er een over het hoofd, en dan ligt er de volgende dag een courgette-knuppel op het groentebed te snurken. De kleinere varianten zijn malser en sappiger (ik laat de obligate insinuaties deze keer maar achterwege), maar deze kon er ook nog best mee door. De zelfgekweekte zijn sowieso sappiger dan die je bij de groenteman haalt.

  Gisteren was er al weer een kooretentje, ter viering van het einde van het koorseizoen. Deze keer ging het naar Savini in Scorzoletta. Wij hadden het al niet zo op die tent (man achter de bar is het prototype van een psychopathische massamoordenaar), want Saar mag niet mee naar binnen. Nu hadden we er niet op gerekend dat er hier gegeten zou worden en Saar was dus mee. Ze sloop naast ons naar binnen. Maar nee, daar kwam de ouwe eigenaar-zeurkous vertellen dat ze echt de eetzaal niet in mocht. Dat werd dus wegbrengen naar huis. De lunch bij Savini? Pff, we hebben wel lekkerder geluncht (lekker puh!).
Img_4419Img_4417En 's avonds was het alwéér raak: een cipollata, een soort uienfeest in de buurt, bij het grote gele huis aan de straat boven op de heuvel (zie het verslag van een week of twee terug). We namen twee van onze eigen flessen mee en troffen een gezelschap aan dat al aardig in de lorum was. Er was heel veel lekkers te nassen (alles met uien bereid, dus over vandaag zal ik maar niet bloggen) en er werd gezellig gekletst en kennisgemaakt. Belangrijk onderwerp van gesprek: Francesco, de benedenbuurman. Men was eenstemmig: een onmogelijke vervelende man, die met iedereen ruzie maakt en niet voor rede vatbaar is. Het zal dus wel waar zijn en we wachten maar af wanneer wij het met hem aan de stok gaan krijgen. Dat levert dan in ieder geval weer spannende blog-stof op!
Img_4410  Tot slot het weer: terwijl het ten noorden en ten zuiden van ons regelmatig noodweer is, blijft het hier maar droog zonnig en warm (op een enkel onweersbuitje na, zoals nu, hoort u het donderen?). Dat levert prachtige avondluchten op!Wilt u ook graven, zwemmen, zingen, eten, de padroni-wijn drinken, luisteren, ter communie (of juist niet), courgettes of aubergines plukken, niet lunchen bij Savini, uien eten, ruzie maken met Francesco, of lekkere luchten bekijken (die hebben ze thuis immer niet)?
Kom dan naar Villa I Due Padroni B&B bed & breakfast Italië!

3 opmerkingen:

 1. Weten jullie het verschil tussen een aubergine en een courgette niet????? FOEI!!!! Jullie hebben nu een boek vol recepten. We verwachten uitgebreid verslag van de resultaten, zodat we de dikke van Dam met een gerust hart jullie adres kunnen geven.......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een courgine is volgens mij groen en een aubergette paars?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja hoor daar is ie weer, Torti!
  Daar ben je voorlopig nog niet vanaf als hij elke keer maar één flesje water meeneemt...

  BeantwoordenVerwijderen