Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


donderdag 12 mei 2011

Il Giro 2011

IMG_6264 Dit is een vertraagd bericht, met dank aan Alice (who the f.ck Alice thinks she is?). Zondag, moederdag, zondag Girodag! Terwijl de klassieker Milaan-San Remo onze mooie streek jaar in jaar uit links laat liggen, passeerde de 2011 editie van de op één na grootste wielerronde rakelings. De tweede etappe ging van Alba in Piemonte naar Parma in Emiglia-Romagna en was de langste van de hele ronde. Casteggio, Broni en Stradella werden aangedaan en de padroni kozen voor Stradella als observatiepost. Ons nog onbewust van het drama dat zich een dag later zou afspelen, op dat deel van de route naar de kust waar we zelf ook al enkele keren hebben gereden, met de auto, richting Chiavari. We waren dus nog goedgemutst, letterlijk, want de gratis reclamepetjes vlogen je om de oren, net als allerlei andere merchandising prullaria. De reclamekaravaan nam in Stradella uitgebreid de tijd om uit te pakken.


IMG_6267IMG_6285IMG_6268    


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Nadat de reclamewagens vertrokken waren, zochten we een strategische plek om de wielrenners en hun gespierde benen eens zorgvuldig te kunnen bestuderen: in de bocht naar de hoofdstraat, precies voor de boekwinkel. De blogpadrone stond zelfs op een verhoogd stoepje, fotocamera in de aanslag. Het wachten duurde lang, maar gelukkig was er een vluchter die voor wat extra "beleving" zorgde. Hieronder wat sfeerimpressies van de sportgebeurtenis van het jaar/de eeuw in Stradella, città che vive!


IMG_6271 IMG_6295 IMG_6304 IMG_6316


 


 


IMG_6318 IMG_6337 IMG_6354 IMG_6378

5 opmerkingen:

 1. En wat zijn ze snel voorbij hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk, al die foto's. en wat een decoratieve betonsilo!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hadden jullie maar in Nederland moeten blijven... Wij hadden de giro al in 2010 rakelings langs

  Ton en Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tip van bitch:
  De inleiding op jullie blog is nu zolang dat ik bang ben dat lezers gaan afhaken. Het is nogal een stuk scrollen voordat we de laatste bijdrage hebben bereikt. Ik zou het een beetje inkorten. Alleen de mededeling over de app en de rest even uit beeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goeie tip Bitch, ik zie de laatste tijd al zo weinig/wijnig nieuwe bijdrages/accijns.
  [Steek onder water richting blog-padrone, nog geen steek boven zwembadwater gehad?]

  BeantwoordenVerwijderen