Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


vrijdag 29 april 2011

Varia

Ape014 De AOWers zijn alweer twee weken naar huis en op de blog bleef het stil. Bijkomen van de Rotterdamse invasie? Dat ook, maar dat we een week zonder Internet zaten (Alice in Wonderland afl. -tig) hielp ook niet echt. En inmiddels zitten we wéér met Rotterdammers (pfff), al zijn dat gelukkig betalende gasten. Dat vergoedt veel :-) .


Er is intussen veel en weinig gebeurd, weet het onderhand zelf niet meer. En dat komt ook door het voortdurende geTwitter, geFacebook en geHyves, waardoor je aan het eind van de dag al niet meer weet wat er 's ochtends gebeurd is.


IMG_6203 Het belangrijkste nieuws is misschien dat de padroni zich een tweede, zo goed als nieuwe Punto hebben weten te verschaffen, voor een heel schappelijk prijsje. Eén jaar oud, diesel, model Grande Punto, 30.000 op de teller. Mocht de oude brik instorten, dan zitten we niet meteen in de problemen, en bovendien zijn de diesel, het comfort en de ruimte voor de langere ritten (naar NL) ook erg welkom.


IMG_6204 Sinds eergister is het zwembad open, kraakhelder, schoon en ... steenkoud. Toch hebben onze R'dammers er al in gelegen. Dapper hoor! De padroni kijken wel lekker uit. Toch zal het niet lang duren voor de watertemperatuur draaglijk wordt, bij een dag volle zon stijgt deze met minstens een graad. Aftellen!


IMG_6212


IMG_6214


IMG_6221


 


De maand april heeft hierbij erg geholpen, op twee dagen na was het vrijwel constant droog en zonnig met temperaturen rond of boven de 20 graden. Heerlijk! De planten schieten uit de grond, net als het onkruid :-(, en nu beginnen de irissen die we vorig jaar geplant hebben prachtig te bloeien.Ook het landschap wordt groener en groener, de druiven beginnen al te bloeien.


Het vakantieseizoen is (dus) ook van start gegaan, en op drie daagjes in mei na (rond onze trouwdag), zitten we tot 10 september vol. Bijna een half jaar leuke mensen, kookcursussen, eterijen en kletspraatjes. We hebben er zin in.

2 opmerkingen: