Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


zondag 22 mei 2011

Esperienze strane

Swallow Zou ik, nuchterheid-zelve-padrone (hoewel?) toch bijna in bovennatuurlijke, ondode vogelfluisteraars gaan geloven! Linda R., vanuit de VS hier te gast voor een paar dagen, vertelde me van zwaluwen die in volle vlucht uit een zwembad water dronken (als waren ze blusvliegtuigen). Had ze gezien, bij een vorige B&B in Italie, Of wij dat verschijnsel ook kenden. Nee dus, tot ... ik een paar uur later bij het zwembad zat en opeens twee zwaluwen langs zag komen. Ze vlogen vlak over het water, maar of ze echt water tapten, kon ik niet zien. Daarna was het weer rustig. Freaky! Creepy! Hoe kan dat nou?
Vandaag denk ik het raadsel te hebben verklaard, nadat ik een zwaluw écht water zag tappen, terwijl ik zelf in het zwembad lag: fantastisch! Sinds een week of twee is de UV-lamp eindelijk in bedrijf, en deze zorgt voor een flinke rem op de algengroei, zodat er minder chloor in het water hoeft. En dus is het water ook beter drinkbaar, en dus komen de zwaluwen er nu opeens op af! Logisch toch?
Pff, weer net ontsnapt aan een vreemd esoterisch-spiritueel complex.
Foto0418 Vreemd was ook de ervaring van een HUISdier dat de hele dag besluit weg te blijven, nadat hij was ontsnapt, om bij terugkeren het bed van de gasten, nog steeds Linda R. en man, te gaan bevuilen ...

Foto0426 Vreemd is de aanblik van de bank van de padroni, waarvan de zijkussens opnieuw zijn bekleed door de naai-padrone, maar de rest nog niet.

 

Foto0417 Vreemder stil is het om de supermarkt opeens een bijna-NL ervaring te krijgen bij het groenteschap, witlof heet in Italie opeens WITLOF!

Foto0414 Vreemd is het om in de pool 's ochtends een kikker aan te treffen, die druk bezig is zich voor te bereiden op het EK-schoonspringen. Nog vreemder de aanblik van een gifgroene hagedis die hetzelfde probeerde maar erachter kwam dat ie niet kon zwemmen. Gered door de badmeester!

Foto0423 Tenslotte is er ook iets vreemds aan de Hollandse klompen, die bij de dienstingang zijn opgehangen, maar wat is er nou zo vreemd?

5 opmerkingen:

 1. Niks is vreemd, de bank is versleten door de wip-padrones en de wip-kip.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou pas aan mezelf gaan twijfelen als JP 2, in zijn nieuwe zalige staat, in het zwembad kwam tanken.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Boots-padrones weten het verschil tussen links en rechts niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ook vreemd... bitch heeft geen commentaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klompjes hangen weer goed:
  http://tweet.smuldersweb.eu/goed.jpg
  alleen moet de kalk-padrone de muur even bijwerken.

  BeantwoordenVerwijderen