Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


maandag 4 april 2011

Vino nel Tempio

IMG_5754 IMG_5758 IMG_5759 1 April! Geen grap, het is weer zover, het jaarlijkse bezoek van de Rotterdamse mafia. De 'ndrangheta van de Maas. Het is een kwestie van even doorbijten ... De luitjes arriveerden met eigen vervoer en wisten ons deze keer zonder urenlange zoektocht te traceren. IMG_5736De uitlaat-padrone(?) was net even met T. in de wijngaard toen hij het amechtige geronk van de Nissan Micro hoorde, die de bocht naar de Frazione Spagna nam.  Ja hoor, ze waren er AL. Kopkluiven! Oe ah ie ee! We hadden elkaar in december nog gezien en dat leek als gisteren (goed of slecht teken)? De overvolle Nissan werd van haar lading ontdaan en binnen de kortste keren leek het in het appartement alsof het al jaren bewoond was.


IMG_5732 De avond werd traditioneel in de Menhir gevierd, met een heerlijk vismenu van onze rondbuikige Camillo. De fregole con le arselle waren fantastisch. Honderduit gekletst.


IMG_5733


Na het feestmaal kregen de padroni heimwee kado's, zoals (magere) rookworsten, rooibos en Marokkanen thee, sesamcrackers, sudoku's (Nederlandse), e.d. Dankdankdank!


 


Ins_logo De zaterdag bracht alweer zomerse temperaturen en na laat te zijn opgestaan ging een boodschappenploeg onder leiding van Trees naar de IN's, een pas door de knijpstuiver-padroni ontdekte dozenschuiver. Nou zelfs miepkniep-expert Trees kwam er euforisch vandaan. 80 euro voor een propvolle kar met lekkers.


 


IMG_5737 Vandaag was het tijd voor een uitje. Prachtig weer, profiteer ervan! De polentata in Montescano haalden we duidelijk niet (11 uur ontbijt), maar de toerinfo-padrone vond een leuke aperitivo-gelegenheid in het nabijgelegen Rovescala. Een tempel uit 1800 die na restauratie is ingericht als een wijn-museumpje en proeflokaal van het wijnbedrijf RampuzziIl Tempio del Moscato. En laat dat tempeltje van Bacchus nu net vandaag voor het eerst in het seizoen open zijn. Het was zo gevonden en lag werkelijk panoramisch. IMG_5745 Buitenterrasje en kom op met die glazen. Heerlijke Bonarda en Pinot Nero (de eerste dan, de tweede minder). En wat snacks in de vorm van worstwaren en kaas. 's Avonds een langzaam gegaard konijn met venkel, mmmm!


En dan zal er de komende 14 dagen ook nog wat intern verhuisd moeten worden, want we krijgen nog een paar B&B klantjes op bezoek: zaken zijn zaken, mafia of geen mafia.

3 opmerkingen:

  1. Kan het nu al niet meer aanzien!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik mis dokter Frank in het gezelschap... Vorig jaar toch zeer nadrukkelijk aanwezig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja ja we weten het, het is altijd lekker weer.......

    BeantwoordenVerwijderen