Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


maandag 30 augustus 2010

Pubblicità

De pers-padrone zit bijna permanent achter zijn pc te pezen om publiciteit voor de P&P B&B (Due Padroni B&B) te genereren (ook wel spammen genaamd)  en soms heeft dat verrassende effecten.


Voglio Zo kwam PP op een Engelstalige site met verhalen van landverhuizers (expats) en wist zich daar uiteraard naar binnen te ellebogen. Vervolgens nam de redacteur contact op dat er ook een Italiaanstalige versie bestond en of we daar ook op wilden … Wat een vraag, GRAAG! Resultaat: VoglioVivereCosì .


Deze Italiaanse versie van ons verhaal kwam onder ogen van de presentator van het programma L’Altra Europa (Het Andere Europa) op de landelijke radiozender Radio24Ore die besloot dat hij ons onder vier oren live wilde interviewen. Hetgeen vorige week zaterdag geschood: luister naar de Italiaans bazelende padroni!


Radio24 interview Stef e Nico


Dit leverde vervolgens de nodige bezoekers op de site op en wie weet weer extra boekingen in de nabije futuro. Het verhaal op de site werd trouwens ook gelezen door een lokale kleinwijnboer, die op een middag zomaar opeens voor onze neus stond om kennis te maken. Leuke man.


Zo zijn er wel vaker plotselinge kortsluitingen in het Internet-sociale-media netwerk die ons weer extra reclame opleveren. Regelmatig krijgen we aanvragen van vakantiesites of we op hun site willen. Voor niets gaat bij ons de zon heel graag op, hoe zinloos ook!


Post Vanochtend kwam er bijvoorbeeld een koeriersdienst aan rijden, grote bestelbus, die echt een hele envelop kwam bezorgen. Aangetekend, dat dan weer wel. Wat kan dat zijn?, dacht PP. De stempel lezen: Consiglio dei Ministri ? ?? ??? Dit was geen goed nieuws! Werden we het land uitgezet? Zijn we betrapt op illegaal B&B bedrijven? Het zenuwachtig openen van de envelop resulteerde in een … stickerSticker
. Van de site Turistia4Zampe, waar wij uiteraard op stonden. Een site die diervriendelijke accommodaties stimuleert. En betaald wordt door het Ministerie van Toerisme … vandaar. Hèhè.


Livepreview Behalve aan de software maken we nu ook progressie op het gebied van de hardware: visitekaartjes, folders (nu echt gedrukt), en andere flauwekul als stickers, stempels e.d.  De eerste stap bestond uit het bestellen van min of meer gratis visitekaartjes bij een drukkerij, n.a.v. een Italiaanstalige e-mail die we ontvingen. De ontwerpsoftware werkt prettig, dus namen we de proef op de som. Op de factuur zagen we opeens dat het ging om een drukkerij uit … Venlo! En inderdaad kwam het postpakket met de perfect gedrukte kaartjes een week of twee later uit … Rotterdam. Beetje ver weg, maar ja, als het kwaliteit is. Bovendien kregen we nu als verre klant allerlei gratis dingetjes. Dus de eigen in Publisher gemaakte folder maar eens herontworpen in de software van de fabrikant. Dat ging alweer redelijk aangenaam, op wat kleine hick-ups na. En nu ligt het er, het hele pretpakket! Mooi mooi mooi. De PP is zo trots als een ekster in zijn nest vol bij elkaar geroofd zilverwerk.
Livepreview2


 

4 opmerkingen:

 1. Gelikt! Dat is natuurlijk met zo'n diervriendelijk verblijf wel logisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bitch heeft genoten van het openhartige interview! Wat leuk dat ze in het Italiaans ook "eh..." zeggen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voglio vivere cosi? Die pagina kent ie nie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @bitch: Mevrouw Bitch, gewoon goed doordrukken voor het beste resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen