Italiaanse Toestanden - Emigratieverhalen


zondag 7 maart 2010

Selvaggia viva

Img_6932 Ze zijn (vorige week alweer) vertrokken met hun verschillende ruimteschepen, de Aliens. Overigens niet nadat de halve-eeuwfeesten van blog-padrone en bitch-blogster gevierd waren, bij de Verde Sosta. Daar gaven de zangtalenten ook nog een prachtig lied ten beste, zelfs Pino en Grazia waren onder de indruk (passione, emozione ecc). De blogpadrone kreeg een enveloppe met inhoud die hij niet kon noch wilde weigeren, met als hint: ga eens naar een opera in de Scala! Hallo Aliens, jullie kunnen gerust zijn, het geld gaat goed besteed worden, want we gaan ons eind maart naar binnenvechten om een kaartje voor Das Rheingold van Wagner te bemachtigen. Jullie horen tzt nader.
Img_6943 Img_6980Het weer is hier erg wisselvallig, lenteachtige dagen volgen op sneeuwstormen en omgekeerd. Vorige week, na een bezoek aan het gemeentehuis (procedure aanmelding B&B, deel 3), ging de lentepadrone met Thomas te voet naar huis vanwege het mooie weer. Kon hij gelijk een deel van een nieuwe wandeling (Villa - Poggio - Crocetta - Villa, ca 2 uur) nog eens nalopen. De steenslagweg naar de Versiggia-beek zag er begaanbaar uit, dus waagde de wandelpadpadrone het erop. Hij zou de Versiggia moeten oversteken, dat wist hij, en ook besefte hij dat deze niet haar 's zomerse verdroogde aanblik zou vertonen, na alle winterneerslag. Beneden aan de steenslag was het dus een moeras en de beek trok al watervallend voorbij. Geen laarzen aan natuurlijk, alleen wandelschoenen. Treuzel de treuzel aarzel de aarzel. We willen tóch naar de overkant ... waar een wijnboer toekeek en duidelijk maakte dat hier laarzen nodig waren. Thomas stond al in de beek en toen ging de padrone dus ook maar ... 
Img_6982  Img_6981  De schade viel mee: bruine schoenen, die net nog zwart waren. Even met de wijnboer gebabbeld. Die kende ons, want zijn zoon had hem al die mooie foto's van de streek op onze website laten zien! Dan moet hij zelf natuurlijk ook even poseren!



Onderweg hebben we gelijk nog wat leuke lenteimpressies geschoten, zoals de eerste bij op een winterakonietje en nog wat andere karakteristieke beelden:
Img_6948 Img_6959 Img_6989







En nu we het toch over wild hebben: gisteren, op weg naar een diner met het Scola-koor bij Bagarellum, zagen we opeens twee hertjes naast ons door wijngaarden rennen! Wow! (geen foto uiteraard). Nu nog een keer een everzwijn. Dat lag gisteren alleen maar op tafel, in de pot met de polenta van Leda. Wat was het weer lekker!Img_6985

1 opmerking:

  1. Tomassio kan volgens mij het beste zingen! Wat een top foto!

    BeantwoordenVerwijderen